När man inte har något att skriva om...

... så kanske man ska låta bli, eller inte... 
Frågan är vad det är som är roligast att läsa om. Något som är framkrystat ur ingenting, skrivet ur den vardagliga vardagen eller något som är välplanerat och välregisserat?
 
Ja, min vardag är inte så mycket glitter och glamour som jag skulle önska mig, så det får väl bli mittenalternativet och då skrivet ur den vardagliga vardagen, men jag försöker alltid att hitta något eller några glädjeämnen, för det har alltid hänt något positivt, varje dag. Det gäller bara att öppna ögonen och se det, inte stirra sig blind på att saker kanske inte alltid blev som det var tänkt.
Det man gläds åt behöver inte heller vara något stort, då även det lilla i sig kan vara ett stort glädjeämne. Att få vara lite glad varje dag är också glädje!
 
 
 
 
 
 
Idag sitter jag här och gläds över de vackra liljorna som jag fick i lördags och det doftar alldeles ljuvligt här i matsalen där jag sitter vid bordet och det är en sak som jag skulle kunna skriva in i en så kallad glädje-lista. Dessa liljor är en uppskattning för att jag har gjort något för någon annan, en sak som underlättade den familjens liv och var till glädje för mig. Snacka om win-win situation!
 
 
Jag skulle kunna fylla på min lista av glädjeämnen för dagen och jag skulle nog inte kunna sluta vid 20 saker om jag summerar hela dagen från morgon till kväll. Det händer något hela tiden och det händer roliga saker nästan hela tiden. Hitta dem, skratta åt dem, var nöjd med dem och känn dig tillfreds!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: