Rabarberglass
Söndagkväll och solen är på nedgång så sakta bakom träden här hemma. En dag som har spenderats mestadels utomhus där vi har kunnat njuta av en temperatur som har visat en bra bit över tjugo grader!
När det är varmt ute är det gott att svalka sig med lite glass och idag har jag passat på att göra lite egen. En enkel glass med få ingredienser fick det bli och smaksatt med rabarber. Det smakade alldeles förtäffligt gott och så härligt att njuta av en sådan här fantastisk sommardag!
 
 
 
Rabarberglass 
  • 300 gr rabarber
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
Skär rabarbern i tunna skivor.
Låt dem koka tillsammans med strösocker och vatten i en kastrull till de har mjuknat.
Låt det svalna.
Vispa grädden ganska fast.
Blanda samman äggula och vaniljsocker.
Rör ner rabarber och ägguleblandningen i grädden.
Häll upp smeten i en form och täck den med plastfolie.
Ställ in den i frysen minst tre timmar innan den serveras.
 
 
 
 
Skedar och fat är loppisfynd.
 
Nu fortsätter vi att njuta av söndagkvällen och mannen och jag sitter här i soffan och hejar fram Sverige i hockey-VM. Blir det guld?
 
Ta hand om dig!