Fira höstlov!
Då jag inom mitt yrke har förmånen att ha ett par dagar höstlov så firar jag det med att göra saker som jag vanligtvis inte brukar göra. Det göromålet som blev idag var att det blev en sväng till Ullared och ett besök i det stora varuhuset GeKå´s.
Jag kan tycka att det är riktigt roligt att ströva omkring där inne och titta, klämma och känna sakerna och den här dagen, hela denna månad skulle jag  tro och nästa med, så var det många många fler än jag som tänkte samma sak.
 
Den obligatoriska bilden på kundvagnsnummret för att komma ihåg vilken vagn jag ska lägga sakerna i.
Då det bara var min man och jag som åkte så hade vi bara en vagn som vi skulle dela på och då vi kom in och hade gått igenom schampo och sminkavdelningen, där vi inte stannade till och plockade ner något i vagnen, så skulle vi tar turen bland kläderna. Jag säger då det att här har männen det så ofantligt mycket skönare och lugnare då det stundtals känns som en hetsjakt på damavdelningen där det dras och slits ibland bland tröjor och byxor, medan det på herravdelningen, där är det lugnt och sansat. Varför är det så för? Kläder finns det i mängder på dam medan det på herr är det kanske hälften, om ens det, vad det gäller golvyta. Men ni män har det bra på GeKå´s vad det gäller köphetsen.
 
Mannen placerade sig i Sportbaren lite senare och tog det lugnt medan jag strövade runt i affären och fyllde på i vagnen.
Jag är själv väldigt lugn och ganska försiktig då jag går i större vimmel och det märker jag ganska snabbt när jag befinner mig på ställen som GeKå´s. Jag är ganska tålig också vad det gäller att få andras vagnar körda på hälsenorna både tre och fyra gånger, men sedan så sätter jag emot lite den femte eller sjätte gången det händer från en och samma person, vilket kan orsaka en eller annan konstig blick från den som har orsakat mig en mindre smärta, medan jag själv säger förlåt så fort jag upptäcker att jag stötter emot någon trots att det inte är med mening och svårt att undvika i dessa stora folksamlingar. Men det är spännande med dessa möten och jag skulle kunna låta bli att åka dit, men det är samtidigt lite festligt och roligt att få gå där inne någon gång ibland. Ja, för nu lär det dröja ett bra tag innan jag åker dit igen.
 
Vårt mål med dagens resa var att göra något tillsammans, ja jag vet att det finns miljontals andra mer behagliga saker att ta sig an tillsammans, men vi skulle även passa på att inhandla lite julklappar till min mans barnbarn. Och jag, jag behöver ständigt nya kläder då jag tröttnar ganska fort på det jag har i garderoben och så tvättar jag nog mer eller mindre slut på kläderna. För har man det yrke som jag har där man träffar mindre barn varje dag så är det inte alltid så hygieniskt att ha samma tröja två dagar i rad. Det kan finnas både den ena och andra fläcken som man gärna själv inte ens vill veta vad det är, så därför så ska jag bespara er det också. Att kunna åka till GeKå´s och fylla på klädförrådet lite är alldeles ypperligt för mig och idag blev en sådan dag där det faktiskt följde med en hel del hem till mig, både nödvändigt och icke-nödvändigt. Men det är väl så det ska vara? Jag ska försöka fota lite av mina "fynd" imorgon då det är dagsljus, för jag har ju lov imorgon också!
 
Ta hand om dig!