Trevlig blåsdag och kioskbollar
Då var vi på riktigt inställda på vintertid nu då. Det första dygnet nu så känns det av att den där timmen i natt tickade förbi två gånger. Bara det här att klockan visade strax efter sju imorse när jag vaknade till och det brukar vara runt en timme senare på helgen. Men för den skull så hindrarde det inte mig från att ligga kvar i sängen den där timmen och jag hann med att planera upp och tänka igenom dagen vad jag behövde göra och vad jag kunde tänka mig att helt enkelt strunta i idag. 
 
Jag gillar helgerna då man kan bestämma själv över vad man vill göra, om det ska vara stora eller små projekt eller om det bara ska vara allmänt slappande eller lite småplock här och där. 
Idag blev det av den senare varianten, med lite småplock här och där och det känns skönt att hinna med att städa undan lite för att sedan kunna njuta av att det ser någorlunda iordning tills det är dags att starta upp en ny vecka. 
Då det blåser friska vindar här idag för att citerar den älskade Nalle Phu så är det bara att säga "Trevlig blåsdag" och göra det bästa av dagen. Jag har dock hållt mig inomhus mestadels av dagen och det har fungerat alldeles ypperligt. 
Jag passade på att göra en omgång kioskbollar i väntan på att affären här i samhället skulle öppna. Jag vet inte om jag måste gömma dem för rätt vad det är så kommer min man med lysande ögon och kokosflingor i mungipan och säger att han har provsmakat för både tredje och fjärde gången. Men det är han värd!
 
 
Kioskbollar 
ca 20 stycken
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 5 dl havregryn
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl O´boy-pulver
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl kokos
  • 1-1½ dl kokos att rulla bollarna i
Blanda samman alla ingredienser, utom kokosen du ska rulla dem i, i en bunke.
Rulla lagom stora bollar av dem och rulla dem i kokos.
Förvara dem svalt i kylskåp eller frys in dem om du vill äta dem vid ett senare tillfälle.
 
 
 
 
Nu är det ju hur jag ska spendera resten av dagen här hemma. Men som det ser ut just nu så skulle det vara ganska så härligt att krypa ner under filten i soffan en stund med lite inredningstidningar som väntar på att få bli igenombläddrade. Det var väl ingen dum idé?
 
Ta hand om dig!