Höstbruket är igång

Nu när vi har gått in i september månad så är det höst i almanackan. Jag har tagit en dag i trädgården där det har rensats och plockat iordning på det som har utökats till under sensommarens dagar och jag ska erkänna att jag har låtit det mesta bli lite eftersatt av någon eller möjligen några anledningar. Men jag kan se det positiva i det då när jag väl tar tag i trädgårdsland och andra odlingar av blommor och grönsaker så blir det som nya fina ställen när jag är färdigstädad där.
 
 
Jag har turen som får skörda av mina gula pärontomater undan för undan och idag blev det en tallrik full med dessa små härligt söta tomater.  Det är första gången som jag odlar denna sort och är jättenöjd med dem. Det blir nog att satsa på dem nästa år också. 
 
 
I trädgårdslandet har det verkligen blivit storstädat, vilket verkligen var välbehövligt. Det finns bara morötter, palsternacka, salladslök, gräslök och persilja kvar och då det fortfarande är varmt och soligt så får de vara kvar. Det får bli skördning undan för undan nu ett par veckor framöver. Hur härligt är det inte att kunna göra det. Skörda och äta av det egenodlade och guld värt. Vi skojar här hemma och kallar oss för Mandelmanns! 
 
Njut av dagen!

Kommentera här: