Vänrelationer

Hade ett samtal idag med en härligt sprudlande människa som ger mig mycket energi och sunda insikter i livet. Vi har ingen stark och nära relation till varandra, men jag påverkas av dess personlighet på ett positivt sätt.
En ynnest att få lärt känna denna person under några år nu och jag hoppas att det får vara en vänrelation som kommer att fortsätta flera år till.
För i den här relationen så är det stor åldersskillnad mellan oss men det spelar på något sätt ingen som helst roll, vilket jag själv har märkt ju äldre jag blir. Det är inte ålderssiffran som spelar roll utan den mentala åldern som sätter gränserna. Det är ju dock inte det enda som gör en relation, utan här spelar många andra aspekter stor roll. Men ibland kan en relation fungera bra för att man är så lika medan en annan relation fungerar så bra för att man är så olika.
 
I den här vänrelationen så är vi olika på många sätt, men vi är bra på att plocka fram likheterna samtidigt vilket gör att vi får en bra balans oss två imellan. Vi accepterar att vi är olika och triggar inte fram något negativt i oss utan hörsammar varandra och det vi har att säga och lägger inga anklagande värderingar på varandra oavsett om vi håller med den andra eller inte. Det är väl det som kallas respekt för en annan människa.
 
Bild från Pinterest.
 
Den här typen av vänrelationer hör man ofta talas om när det gäller mor- eller farmödrar och jag kan förstå varför. En stor åldersskillnad kan göra att det är lättare att respektera och acceptera varandras olikheter samtidigt som man skapar en situation där båda vinner på att ge och ta. Det blir ett utbyte av tankar och funderingar som på något sätt ger så mycket till den ena att den blir villig att ge tillbaka lika mycket och kanske lite till. 
Ibland funderar jag på om jag hade haft den sortens relation till min mormor eller farmor om jag hade fått tillbringa år av mitt vuxna liv då de fortfarande levde. Det är inget som jag någonsin kommer att få veta, men tanken finns allt där ibland. 
Det finns så många olika relationer i livet så det gäller att satsa på de rätta vad gäller både kärlek och vänskap. Vårda och ta hand om de relationer som ger energi och tar fram det positiva i livet!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: