Kioskbollar, skratt och feelgood
Igår unnade jag mig en bukett tulpaner bara för att jag tyckte att jag hade gjort mig förtjänt av dem och idag "slängde" jag ihop en omgång kioskbollar bara för att jag tyckte att vi skulle få unna oss det så här på torsdagen. Och en del av orsaken var också att jag hade inte så mycket tid att lägga på min torsdagsbakning som jag hade velat. Men att baka utan ugn. det är att baka det också!
Gott blev det med då min man lyckades få ner både två och tre bollar till kaffet, jag ska erkänna att jag lyckades faktiskt få i mig två, men sedan var det verkligen stopp!
 
Det som är bra med att baka choklad- eller kioskbollar är att jag får bestämma storleken helt själv. Ibland vill man ha den där stoooora bollen och ibland är det gott att bara "småäta" de där minibollarna som man kan äta både fyra och fem av utan att få det minsta dåliga samvetet. 
Idag gjorde jag ganska så stora bollar och det blev 12 stycken av receptet nedan men det går att göra både större och mindre, beroende hur humöret är och vad det kräver, eller för att vara riktigt ärlig, vad det är sötsuget begär.
 
 
Kioskbollar 
12 ganska stora bollar
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl kokos
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk O´boypulver
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk mjölk
  • kokos till garnering
Blanda samman alla ingredienser utom den kokos som ska vara till garneringen.
Se till att det blandas väl, det går att ta hjälp av elvisp eller matberedare om du inte vill nypa ihop det med hjälp av dina händer.
Trilla bollar i valfri storlek och rulla dem i riven kokos. 
Avnjut!
 
 
 
 
 
Jag vet inte om det är vädret eller om det är något annat som gör att det här hemma varit en hel del skratt i eftermiddag och kväll. Jag har hittat en hel del barnsligt roliga historier och har skrattat här för mig själv flera gånger. Men det här att få vara lite flamsig och tramsig är något jag behöver för att få den där feelgood-känslan i kroppen och det har jag lyckats med idag. Uppdraget slutfört skulle jag kunna summera det hela med!
 
Ta hand om dig!
#1 - Joanna-livet med Aspergers syndrom

Så gott

Svar: Ja och det bästa är att de går så fort att göra! :o)
Viktoria Grönqvist Alvin

#2 - Lena

Ser smarriga ut

Svar: Tack, och det var de verkligen! :o)
Viktoria Grönqvist Alvin