Klapp på axeln och tjoho på det
Barn som är övertrötta kan vara ett aber och en liga för sig där det kvittar hur man än gör så är det bara skrik och gråt och tandagnissel. Säkerligen var jag sådan när jag var liten, det skulle inte förvåna mig alls, men det som förvånar mig mest nu är att när jag blir övertrött blir jag mer eller mindre som en Duracel-kanin och lite extra flamsig och tramsig. Det blir ungefär som om allt som håller ihop mig annars bara brister och så finns det ingen hejd på galenskaper och löjligheter, om det nu är ett ord. 
Ikväll är ett sådant tillfälle då jag har hållt igång från klockan fem imorse till nu när jag satte mig ner hos er. Ett litet undantag var när jag åt middag ihop med min man och drack kaffet, men sedan har det varit full hålligång hos mig. Jag gillar när det händer saker och kan gärna hålla ett par bollar i luften samtidigt och just nu är det en sådan period här på Åkerdala. Jag har själv planerat in det så att jag ska ha lite "fullt upp" fram till söndag, men sedan ska jag passa på att ha ledigt och inte göra mer än vad jag vill och eventuellt måste. 
 
Att sätta gränser och mål för det som jag gör och planerar är ett måste för mig. Sedan kan jag vara tidsoptimist och klämma in lite extra ibland, som tyvärr också får stryka på foten för den skull. Och jag vill gärna ha lite luft i planeringen för de oförutsedda händelser som kanske sker och gör det inte det så kan det faktiskt istället bli en liten extra vilostund eller tid för andra trevligheter. 
Den här helgen har/hade jag planerat in en del då jag håller på att styra upp för det tredje tårtbaket för den här helgen. Jag har precis avslutat tårta nummer två som står i kylen och väntar på att bli hämtad imorgon och då när den hämtas så är jag redan igång med tårta nummer tre. Då jag tycker att det är så fruktansvärt roligt och utmanande dessa tårtkreationer så ger det mig en hel del energi och tröttheten blir övertröttheten som visar sig i både flams och trams. Tur att min man sitter i andra delen av huset och styr med annat!
 
 
Men jag ger mig en klapp på axeln för ett gott arbete idag och säger lite TJOHO på det!
 
Ta hand om dig!