Pop up-cake och lite lördag på det
När jag fyller tårtor så tar jag ofta i vad det gäller mängd och så går inte allt åt utan det blir små "fyllnings-slattar" över som hamnar i kylskåpet tills jag kommer på vad jag ska göra med dem eller (tyvärr) glömmer bort dem så att de blir för gamla och hamnar i soporna. Det sistnämnda gillar jag inte speciellt mycket då det är matsvinn och bortkastad tid och pengar så jag försöker i så stor utsträckning jag kan hitta på något gott till oss här hemma.
 
 
 
 
 
Efter den här helgens bakning, då det känns som jag badat i smörkräm och andats in sockerpasta hela dagarna, så är det inget undantag att det finns rester av både tårtfyllningar, smörkräm och tårtbotten. Funderade en stund över vad jag skulle göra med detta då tårtbotten, som var skuren, snabbt blir torr och tråkig, så kom jag på att jag för något år sedan köpte Pop up-cakeformar och som sedan blev liggandes i sin kartong i en baklåda. Med tanke på de rester som blev nu så passade det utmärkt att fylla dem med det som jag hade färdigt.
Så till efterrätt ikväll blev det var sin Pop up-cake med vaniljtårtbotten, citronmousse, flädermousse och garnerad med en liten jordgubbe. Väldigt praktiskt att äta dem måste jag påstå och jag fick igång tankeverksamheten till sommarens grillkvällar då det är fantastiskt enkelt att förbereda och servera dem efter de smaker som sommarens bär kan erbjuda. 
 
Nu har vi tagit lördag båda två och sitter i soffan med var sitt glas vin, precis som det ska vara. Det får vara färdigpysslat här för idag och jag har tre härliga lediga dagar kvar att njuta av sedan och det ser jag fram emot!
 
Ta hand om dig!