Regndroppar och musöron
Det hinner hända mycket under en livstid. Som person uppnår man mål, missar förutsättningar, tar nya tag och siktar mot stjärnorna och når iallafall trädtopparna, faller ner i djupa dalar, bestiger berg, andas, lever, njuter, våndas, gråter, skrattar och är i nuet-dåtiden och framtiden. 
 
 
 
Idag har jag upplevt flera av dessa tillstånd i livet, men ett av dem valde jag att stanna en extra stund i idag, nuet.
Efter att ha parkerat bilen i garaget så kunde jag inte låta bli att stanna till en stund här ute på gården. Ståendes i regnet i min rosa kappa, lågskor med tunna strumpor och jobbkorgen på armen och bara njuta av att det droppade vatten, luften var frisk och att björken har fått musöron. Med risk för att grannarna som såg mig skulle tänka tanken om att jag inte var vid mitt sinnes fulla bruk tog jag klivet upp i slänten i mina låga platta skor med mobilen i handen och korgen på armen för att föreviga björkens grönska. För nu går det fort i naturen! Det gäller att hänga med om jag ska hinna med att följa det som sker och jag vet att jag kommer en dag öppna ögonen och inse att jag gjorde just inte det, hann med. 
 
Lite så känner jag kring livet just nu, jag hinner inte riktigt med. Det snurrar på i 170 kilometer i timmen och som det är nu så hänger jag bara med i farten och då jag vet att det snart kommer en långhelg där jag får tid att dra i handbromsen och ta livet i den takt som jag erbjuder den att hålla, så kan jag hantera det. 
Att veta att dessa små andningshål av extra ledighet finns inom synhåll gör att allt känns mer uthärdligt och okej och då våren är en tid full av små tillfällen att just stanna upp och njuta, andas och vara i nuet lite mer än jag gör annars. Inte för att jag inte vill göra det under andra tider på året, utan mer för att det finns så få tillfällen där det blir en naturligt del i livet och kanske något som jag själv borde bli bättre på att skapa oavsett dagar och veckor som är i almanackan. Så nu ska jag fasen i mig njuta och leva livet i nuet!
 
Ta hand om dig!