Blå vallmo- och limesockerkaka
Härligt med lite sommarkänsla igen då värmen och solstrålarna var villiga att hälsa på oss idag. 
Vi passade därför på att ta vårt eftermiddagskaffe ute på altanen och man vet aldrig när det är sista gången för säsongen som det är möjligt. 

Självklart fick det bli en liten kaka till kaffet också och då det är torsdag idag så blev det en nybakad sockerkaka som dukades fram. Den här kakan är både saftig och inte så söt då den innehåller både vallmofrö och lime. Det är en god smakkombination och vallmofrö ger en lagom struktur till kakan.


 Vallmo-och limesockerkaka  
  •  3 ägg
  • 21/2 dl strösocker
  • 50 gr smält smör 
  • 1 dl mjölk
  • saft från 1 lime
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 31/2 dl vetemjöl 
  • en nypa salt 
  • skal från 3 limefrukter
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst.
Blanda samman smör, mjölk och limesaft.
Häll blandningen i äggsmeten. 
Blanda vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl, salt och skal från lime i en bunke.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten. 
Häll smeten i en smord och bröad form,  ca 24 cm i diameter. 
Grädda kakan mitt i ugnen, 175°, i 30-35 minuter. 
Låt kakan svalna något i formen innan du stjälper upp den.







Ikväll blir det npg inget gjort här hemma. Invänta Ernst Kirchsteiger på TV vid åtta, men sedan blir det nog att krypa ner i sängen. 

Ta hand om dig!