Cupcakesöndag

Alla dagar är i mitt tycke värd en kaka. Ja, jo jag vet att socker inte är bra för kroppen, men så länge jag inte mår dåligt av det och kan hantera det, låter nästan som en missbrukare..., och kan säga nej och ha uppehåll när jag vill och har det också, så kommer jag att äta en kaka när jag känner att jag vill.
 
Jag har hamnat i en kakbakarfas tror jag, då det har varit lite lugnt med tårtskapandet just nu. Jag misstycker inte, då jag tycker att det är roligt med kakor också och att få tid att testa nya sorter alternativt skapa egna nya kakor är helt fantastiskt.
Idag blev det en omgång cupcakes, vilket känns som om det var en evighet sedan som jag bakade. Jag gjorde en enkel frosting att spritsa på den där jag enbart använde mig av mascarpone och mjuk chokladfudge, men det går lika bra att blanda mascarponen med chokladsås om man hellre vill det. 
 
Dagens cupcakes fyllde jag med ingefära, kanel och både vit och mörk choklad. Jag passade även på att hacka ner lite valnötter i smeten innan den portionerades ut i formarna för att bli avbakade i ugnen. Att sedan få tillfredsställelsen att få spritsa den chokladiga frostingen på som kronan på verket, gjorde att jag hamnade mer eller mindre i kakhimlen för en stund.
 
 
 
Chokladcupcakes med valnötter
ca 16 stycken
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 75 gr smör
  • ¾ dl mjölk  
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 50 gr mörk choklad
  • 50 gr vit choklad
  • 100 gr valnötter
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
Blanda ner det i smeten.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt, ingefära, kanel, finhackad vit och mörk choklad samt finhackade valnötter i en bunke.
Vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
Fyll formarna till ¾ med smet.
Grädda dem mitt i ugnen, 175°, i 15-20 minuter.
Låt dem svalna på galler under bakduk.
 
Frosting
  • 250 gr mascarpone
  • 1½ dl chokladfudge alternativ chokladsås
Blanda samman mascarpone och chokladfudge, gärna lite slarvigt.
Spritsa frostingen på de avsvalnade cupcakesen. 
 
 
 
 
 
 
 
Idag hann jag med att klippa gräset innan regnskurarna gjorde sin entre. Resten av dagen har jag spenderat inomhus och tagit det så där söndagslugnt som jag tycker att alla ska unna sig.
Resten av veckan, måndag till fredag, är ofta full rulle för de flesta och att ta det lugnt när det är helg är inte fel. Att bara göra det som man vill och känner för är inte att vara lat eller oengagerad, nej det är bevis på att tänka på sig själv och framförallt investera i sig själv!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: