Mattan bort ✔
Phu vilken kväll det blev! Jag hade lite funderingar om att ta ett tag i blivande sovrummet och dra bort plastmattan som låg där. Den var full av kladdig elementfärg då jag hölls på golvet där och spraymålade dem. Den färgen och plastmatta var inte kompatibla och färgen torkade aldrig utan höll sig kladdig och gick jag då barfota över golvet blev fötterna mer grå än hudfärgade. Inte speciellt roligt och fräscht men svårt att undgå då det blivande sovrummet i skrivande stund är ett genomfartsrum mer eller mindre.
Efter middag och kaffe så svidade jag om till arbetskläder och satte fart. Mattan var hellimmad och ett jäkligt bra och effektivt lim måste jag erkänna. Det var bara att använda muskelstyrka och den egna kroppsvikten för att göra det så lätt? som möjligt. Men jag är lite imponerad av mig själv då det var avklarat på knappa timmen.  Så nu ligger plastmattan i säckar och redo för soptippen. Adjöss med den!

Lim, lim, lim...
Snyggaste mattan i stan! 
Wow! Fint trägolv tittar fram!

Dock är nu golvet väldigt kletigt efter det lim som är kvar på masonitskivorna som täcker golvet, men med ett lakan som matta där vi går som mest får det duga ett tag framöver. 

Jag var tvungen och ta en liten tjuvkik under masoniten då jag hoppades på att det skulle finnas ett slipbart trägolv där. Till min stora glädje hittade jag det på det lilla ställe som jag tog bort masoniten, så nu håller jag tummarna för att det är lika bra under resten av skivorna.

Renoveringen går långsamt framåt och jag ser fram emot att få ett mysigt sovrum nu senare i höst. 
Det handlar ju bara om prioriteringar när det gäller det här arbetet och är det inte för bra väder ute om helgerna så lägger jag nog mina timmar där uppe. Notera att jag skrev nog...

Ta hand om dig!