Skelning och sommarmat
Idag var det dags för optikerbesök och den inbokade undersökningen. Hur det gick? Hm...ja vad ska jag säga... Jag blev lite förvånad över mitt "resultat" då det innebär en skickad remiss till Västerviks sjukhus då optikern misstänker att jag har en skelning på mitt högra öga. Så det är bara att vänta och se vad den undersökningen visar när den blir gjord.
Då jag sällan eller aldrig är sjuk och behöver uppsöka sjukvården så ska jag erkänna att jag blir lite orolig när det väl blir något. Men då vill jag verkligen slå ett slag för 1177.se (inte sponsrad, bara evigt tacksam att det finns) där det är lätt att söka sig fram till symptom som man eventuellt lider av och få lite hjälp och fakta, som i mitt fall lugnade ner mig. Ser fram emot sjukhusbesöket då jag kan få hjälp med de besvär som jag dras med just nu, men har en fullt normalt fungerande vardag.

Då jag "missade" min slappa förmiddag på grund av stadsbesöket så tog jag igen den när jag väl kom hem. Solstol och sommarpratare i öronen så fördrev jag nästan ett par timmar, helt i min smak.

Lagom varm och soldåsig så fick det bli en lite enklare middag här idag i form av en ljummen sallad med chorizo, salsiccia, matvete, tomat, gurka, sallad och rödlök. Mängden ingredienser av eget tycke och smak. Gjorde även en dressing av creme fraiche och mango chutney där måtten är två rågade teskedar chutney till en deciliter creme fraiche. Snabbt, billigt?, och enkelt. Precis så som sommarmat ska vara. Kanske morgondagens middagstips? 

Ta hand om dig!