Tystnad i samhället
Tystnad... Det är så väldigt tyst här i kvarteret så jag tror att alla grannar har "flytt" härifrån. Det enda som hörs är ett flygplan på väg någonstans ut i vida världen eller om det är på väg hem med ett gäng glada turister.


Att bo på en liten ort har både sina för- och nackdelar, allt beroende på vilka behov man själv har. 
I ett litet samhälle vet människor oftast vem man är utan att känna dom och har man en önskan om att vara anonym så är det ingen idé att bosätta sig på ett litet ställe. Att andra vet vem man är har också för- och nackdelar beroende på vad de vet om dig, det vill säga sanning eller osanning. 
Dock kan jag känna en trygghet i den lilla samling av människor som finns i ett litet samhälle då man rätt snabbt vet vem som är en person att lita på och som man kan be om hjälp av eller hjälpa utan att bli utnyttjad. För mig är det en viktig aspekt i mitt trivande i samhället, medan din kanske är en helt annan. 

Det som kan vara en svårighet på vissa platser är att komma in i gemenskapen i de grupperingarna som redan är etablerade om man till exempel är nyinflyttad. Nu säger inte jag att det är så överallt, det finns många samhällen och byar som står med famnen öppen till de som flyttar in inom gränserna, men det finns även de ställen där det tar tre, fyra generationer innan "stämpeln" av nyinflyttad suddas bort. Visst, det har mycket med dig själv som person att göra, du får inte vara för mycket eller för lite utan vara helt enkelt lagom. Vad lagom är i just ditt samhälle är svårt att veta, då referensramarna är olika på alla ställen. Visst är det härligt att vi alla är så olika! 

Jag skulle vilja hylla alla eldsjälar som finns i de mindre samhällena. De personer som engagerar sig, annordnar och driver mycket för att samhället just ska vara ett samhälle där alla ska trivas och må bra. Utan dem skulle mycket stanna och dö ut.
Själv är jag ingen drivande person som eldsjälar är, men inser hur viktiga de är och hur uppskattat deras slit är. 

Nu ska jag njuta en stund till av den tystnad som råder, för vem vet när grannarna hittar ut igen! 😉

Ta hand om dig!