God fortsättning! Och varför inte med en pepparkakskladdkaka?
Här är jag igen efter ett par dagars tystnad. Jag har varit "duktig" och prioriterat mina fysiska kontakter istället för den kontakt med människor som jag skapar här. Inte för att jag inte trivs med er, det gör jag absolut!, men de här dagrarna vek jag till mina nära och kära för att de skulle få ta del av mig som fru, mamma, dotter, syster och svärmor. Det ger mig energi att få tillbringa tid med dem och jag hoppas och tror att de har uppskattat de timmar som vi har tillbringat tillsammans.
Den här julen har varit lite annorlunda då vi har varit bortbjudna både julafton och juldagen, vilket vi sällan är, eller jag tror att det aldrig har hänt förut, men trots att vi har haft restider båda dagarna så har det inte varit stressigt utan vi har tagit det lugnt på förmiddagen med de där efterlängtade långfrukostarna med efterföljande kaffestund i soffan för att sedan göra oss redo för just den dagens äventyr. 
Vi har endast ätit julmat en gång i julhelgen, vilket känns ofantligt skönt, hos mina föräldrar och i vårt kylskåp är det endast en julskinka och en burk med rödbetssallad som tyder på att det är juletid. Inte en massa rester! Gårdagen spenderades hos sonen med sambo och vi fick då grillat med potatisgratäng och dagens matintag blev lite plockmat inspirerad av det italienska köket. Så det här året så har jag inte förätit mig, eller snarare ätiti mig trött på, den traditionella julmaten. För hur god den än må vara så blir det lite för mycket av den...
Jag har fått äran att stå för efterrätten alla dagar i julhelgen och det gör jag så gärna. Där har alla dock varit smaksatta med något av det som har med julen att göra, men det är ju inte fel det minsta med det. Dagens efterrätt blev en pepparkakskladdkaka där jag utgick från ett recept hämtat från My Kitchen Stories, du hittar det här, men som vanligt så gör jag om det en aning för att passa mig och min smak.
 
Pepparkakskladdkaka 
  • 225 gr smält smör
  • 3¹⁄3 dl strösocker
  • 2¼ dl råsrtösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 ägg
  • 3¹⁄3 dl vetemjöl
  • drygt 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl pepparkakskryddor
Rör samman alla ingredienser i en skål lagom så att de går ihop.
Häll smeten i en springform, 24 cm i diameter, som du klätt med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen, 175°, i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp.
Servera vispgrädde till den fantastiskt goda skapelsen.
 
Nu är det fortfarande en massa lediga dagar kvar som jag verkligen ska njuta av så mycket jag bara kan. Tror faktiskt att jag ska ta mig en tur in till vår lilla stad imorgon och se hur det ser ut där i affärerna. Det kanske finns ett och annat som skulle passa mig bra och som får följa med mig hem. Fortsättning följer...
Jag hoppas att du har haft en härlig julhelg där du har haft möjlighet att umgås med dina men även fått möjlighet till ensamtid om du har haft behov av det. Lediga dagar ska spenderas på det sätt som passar en bäst själv uppblandat med de "måsten" som dyker upp ibland. 
Ta hand om dig!