Rensa och kasta
Jag blir bara bättre och duktigare på att verkligen slänga och rensa undan det som jag inte använder, förutom på ett ställe märkte jag idag.
Då jag såg att det var dags att täcka de små grå hårstrån som envist tittar fram både nu och då uppe på huvudet så passade jag på att plocka lite i badrummet när jag ändå hade tiden till att "inget göra" under den stunden som toningen skulle sitta i. Jag kom till den lilla lådan med smink som står uppe på ett av badrumsskåpen och när jag väl började titta och plocka där i så var det en hel del som åkte i papperskorgen. Ni vet det där med "Bäst före" gäller ju på smink också, men hemma hos mig och i min sminklåda så är det visst helt bortglömt, eller rättare sagt förträngt. 
När jag väl började tänka efter när jag tittade på vissa produkter så kunde jag komma ihåg till vilket tillfälle det var köpt och en del hade inköpsår 2002! Fy vad ohygieniskt egentligen, men samtidigt är det så lätt att låta de där ögonskuggorna, läppstiften och andra färgglada produkter ligga kvar, fast de inte används överhuvudtaget. Men nu är det utrensat och enbart de produkter som jag använder finns kvar, det vill säga inte speciellt mycket... Jag får väl tänka som låten Joakim Hillson hade år 2000. "Vacker utan spackel"...
Lyxen att få bli sminkad av min svägerska på bröllopsdagen...
Foto: Pernilla Alvin
 
Ta hand om dig!