Vad håller jag på med?!
Ibland undrar jag vad det är som gör att mitt omdöme försvinner och jag bara kör på utan att tänka. Är vissa saker så djupt inrotat att det bara går på ren rutin och kostar en massa energi? 
Jag har känt en liten stress över att se hur många det är som redan pyntat till advent redan flera veckor innan det egentligen var dags. För mig blir det en påminnelse om allt som bör göras... eller hur är det med det? Då jag inte har haft tiden att påbörja mitt pyntande förens idag så hade jag redan från början ett påslag av stresshormoner som svämmade ut genom öronen. Inget bra alls vare sig för mig eller omgivningen, kanske tur att det var Novemberkåsan idag så mannen var iväg när det var som värst.
 
Men när jag fick gå här hemma och göra fem saker samtidigt som jag skulle försöka planera upp den sjätte så stoppade jag bara helt. Tanken som for genom huvudet "Vad håller jag på med?" slog till med kraft. Ja, precis. Vad håller jag på med? Allt behöver inte vara tipp topp inför advent. Det finns fler dagar om det är så att jag skulle vilja pynta mer och för det andra, det blir jul iallafall oavsett om den lilla tomten är framplockad eller inte. Så nu tänker jag strunta i resten och bara vara och du, gör detsamma vet jag! Det är ju helg!
 
Ta hand om dig!