Chokladsnittar

Ibland så snubblar jag bara över vissa saker som ger mig inspiration eller helt enkelt bara lust att göra exakt på samma sätt som det som jag har sett eller hört. Igår var en sådan dag då jag av någon anledning ramlade över ett recept på helt fantastiskt goda chokladsnittar! Eller, ja det visste jag ju inte just vid det tillfället, men innehavaren av bloggen där jag ramlade in och tillika bagerskan, kunde intyga att de var väldigt goda.

Då jag brukar försöka hinna med att baka något litet gott på torsdagar, ni vet den ordinarie torsdagsbakningen, så kände jag att det här var något ypperligt att testa. Just bakverket snittar är så tacksamt att baka då det bara är att få ihop degen, rulla längder att lägga på plåten och platta till dem lite innan de ska in i ugnen så blir det lite disk, snabbt att göra men framförallt gott att äta. Och skulle det mot all förmodan bli något över, har dock svårt att tro det, så är snittar även tacksamma att frysa in. Så här sitter jag nu med kaksmulor i mungipan och rekomenderar er att baka dessa kakor oavsett om du anser att du är duktig på bakning eller inte.

 

Chokladsnittar

  • 2½ dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4½ dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1½ msk ljus sirap
Blanda samman strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de ingredienserna i bunken.
Tillsätt sirapen och knåda ihop det till en deg.
Dela degen i tre delar och rulla varje del till en längd.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, jag lade dem på bredden.
Platta till dem med handen.
Grädda dem i mitten av ugnen, 175°, i ca 15 minuter.
Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma.
 
 
 
I orginalreceptet, som du hittar här, står det att de ska bli sega. Mina blev inte det men de blev jättegoda ändå. Så det här är en kaka som jag kommer att baka fler gånger kan jag lova. För de som finns är snart slut... tror jag...
 
Ta hand om dig!