Lite ledigt, inredning och lampfötter
Idag gick jag på en efterlängtad ledighet, nämligen en veckas sportlov men jag tror nog inte att jag ska sporta något, åtminstone inte utomhus om jag får bestämma. Det känns i både kropp och själ att den här veckan är välbehövlig och jag tror att alla mina kollegor håller med mig om detta och där var det nog pratat om jobb!
 
När min man och jag satt och åt middag här vid strax innan fem nu i eftermiddags så konstaterade vi att det fortfarande var ljust ute och hur härligt det är att det går mot vår. Trots det så blir det mörkt strax därefter och att tända både lampor och ljus är ju ganska nödvändigt om man inte ska treva sig runt här hemma i mörkret.
Då alla julstjärnor och ljusstakar plockades bort så kan jag tycka att det blir ganska så mörkt inomhus. Jag är dålig på att hitta bra ljuskällor och när det gäller fönsterbelysningar så är jag ganska kräsen. Det ska vara den perfekta lampan i varje fönster och hittar jag inte den, ja då kan det likväl vara mörkt där.
För någon månad sedan var jag och min man ute på en liten loppis/antiksväng i våra lokala butiker. Där i den ena butiken så såg jag ett par lampfötter i mässing som jag fastnade för. Jag tyckte om formen och storleken och tänkte att de skulle passa in perfekt i vårt matrum. Jag var ändå sugen på att byta ut det silvriga i form av ljusstakar på bordet till den lilla samling av mässingsljusstakar som vi har och då skulle det bli perfekt. Den gången köpte jag inte lampfötterna, med hiskeligt fula veckade plastskärmar på, då de var lite anfrätta av någon form av prickig beläggning på den nedre delen av dem. Men som vanligt när jag får någon idé så har jag så svårt för att släppa den. Så för några veckor sedan gick jag tillbaka till butiken och lyckades pruta ner dem en liten slant i priset och fick mer eller mindre garanti för att det skulle gå att putsa bort den beläggning som fanns på dem. De fula lampskärmarna lämnade jag kvar i butiken och gav dem förslaget att sälja dem för en tia istället. 
 
 
 
 
Väl hemma tog jag fram putsmedlet och lyckades få bort det mesta av prickarna så nu ser dessa lampfötter helt okej ut, men nu är det avsaknaden av skärmar som blir det stora "problemet" istället. Jag har visserligen kopplat in dem men med enbart en kal glödlampa i dem så blir inte mysfaktorn den högsta som ni kanske kan förstå. Så nu är det jakt på lampskärmar som står på listan. Har du något bra förslag var jag kan hitta snygga skärmar så skriv en kommentar är du snäll. 
 
Ikväll blir det lite ensammys för min del då mannen drog iväg på hockey i Västervik och dottern ska iväg på sitt. Så med en cider och lite chips till alla mina tre fredagsprogram på TV, "På spåret", "Skavlan" och "Scott&Baily" så tror jag att jag klarar mig. Den tuffaste matchen blir den mot John Blund, det är ju dock fredagkväll och då är han som mest envis den där lilla mannen!
 
Ta hand om dig!