Sport, scones och söndag
Det har väl inte undgått någon att det är OS-tider och TV-tablån för vissa kanaler är enbart OS. Jag både gillar och inte gillar att kolla sport, och i dessa tider kan jag likväl sitta framför TV:n med OS på någon kanal medan jag slötittar lite på det som sker. Jag har inte den patriotiska känslan av att jag behöver följa allt som händer slaviskt utan det jag ser det ser jag och det är mitt sätt att hejja fram våra atleter. 
Ska jag vara ärlig så ser jag mer fram emot att titta på det, tyvärr, lilla som sänds från Paralympics sedan efter att det "vanliga" OS har avslutats. Jag älskar att se hur de kämpar i sina olika distanser och grenar. Alla atleter oavsett förutsättningar förmedlar en stor glädje i sitt utövande i sin sport och det är så härligt att se!
 
Söndag och det då fick det bli lite extra lyxig fika framför TV:n och herrarnas hockeymatch mot Finland. Idag så passade jag på att baka en omgång scones som intogs med god aptit vill jag lova. Det är inte så ofta som jag gör det, men det är ju så enkelt och så gott så jag förstår egentligen inte varför det är så.
Jag tycker om att äta dem med antingen en marmelad, gärna då flädermarmelad, mitt recept hittar du här, eller lemon curd, recept hittar du här. Dessa båda är inte speciellt söta och det passar mig då jag ogillar saker som är så söta att det näst intill gnisslar i tänderna när man äter. Ja, trots att jag älskar att äta kakor och andra söta bakverk så finns det en gräns för mig också vad jag tycker är för sött eller inte.
 
 
 
Scones 
ca 8 stycken
  • 7½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl råströsocker
  • 125 gr smör, kylskåpskallt
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ägg till pensling
  • ev. råströsocker eller flagad mandel 
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt och råströsocker i en bunke.
Skär det kalla smöret i små kuber och tillsätt dem i mjölblandningen.
Nyp samman allt till en smulig massa.
Vispa samman ägg och mjölk och blanda ner det i degen.
Arbeta ihop den till en smidig deg.
Platta till degen till ca 2 cm tjocklek och ta ut rundlar som du sedan lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla dem med uppvispat ägg och strö eventuellt på råströsocker eller flagad mandel.
Grädda dem mitt i ugnen, 250°, i ca 10-15 minuter.
Ät dem varma med smör, marmelad och ost.
 
Här ska det fortsätta och njutas av att det är söndag och den där ångesten som brukar infinna sig annars är som bortblåst då jag nu ska njuta av att kommande vecka är min sportlovsvecka!
 
Ta hand om dig!