Förhållningssätt till omvärlden
Lördag, eftermiddag och det skymmer utanför mitt köksfönster. Inne sprakar det i vedspisen i köket och allt känns lugnt och fridfullt här på Åkerdala. precis som det ska vara.
 
Här fick det bli lite spontan nätshopping innan jag tittade in till er. Då jag skulle titta i almanackan om det var något inskrivet den närmsta tiden upptäckte jag att det var det gångna året som fortfarande hängde uppe på kroken i köket. Det kan jag tolka som att vi har haft en avslappnad inställning till vad tid och rum är och att vi mer eller mindre har struntat i omvärlden nu i början på året. 
Jag behöver även själv en almanacka att skriva in olika saker i som inte berör familjen utan mer mitt bakande och det var samma sak där, det var föregående års almanacka som fanns och inte har det varit något inköp av någon ny. Jag är inte i behov av något jättesnyggt utan är mer ute efter den praktiska funktionen som den ska ha. Förra året så investerade jag så mycket tid till att skapa en egen almanacka till mig själv, men med facit i hand så kunde jag likväl ha gått in på närmsta bokhandel eller via nätet beställt något som redan var fixt och färdigt och bara klicka hem med ett enda klick, gjort på fem sekunder.
I år, läs idag, så valde jag att göra just det, bara klicka hem något på 10 sekunder, det var ju två almanackor som beställdes, och då vi har klarat oss i 20 dagar utan en aktuell almanacka så kan vi nog klara oss i några dagar till innan de kommer hem. Nätshopping är bra då jag inte alltid är så uplaggd för att gå i affärer och "trängs" med andra människor. Jag vet att man helst ska handla lokalt, och det gör jag så ofta jag orkar och känner att det finns lust till, men då jag sätter mig själv och resten av familjen i första rum så får det bli via nätet många gånger just av dessa orsaker.
 
Jag tycker om att ha koll och kontroll, men som ni märker så gäller det inte i alla lägen. Nu har vi frilansat lite vad det gäller vad som händer i framtiden och födelsedagarna som har varit har jag haft koll på då de är på min sida av släkten. Annars är det just det här med födelsedagar som är det viktiga att få med och komma ihåg. Även att vi inte firar släkten med stora kalas vid dessa tillfällen så är det alltid trevligt med ett telefonsamtal eller ett litet sms på sin stora dag, för vem älskar inte att bli uppvaktad hur stort eller litet det än är?
 
 
 
 
Nu får det bli en fortsatt lugn eftermiddag och kväll där jag ska jobba vidare här vid datorn en stund och planera lite inför nästa vecka då det är två roligheter som jag ska hjälpa till med. Utmaningar igen vilket jag börjar älska mer och mer ju fler jag får. Förr kunde jag få stora skälvan inför en utmaning och känna att det kommer jag inte att klara av men nu för tiden så ser jag det för vad det är, en utmaning där jag får möjligheten att utmana mig själv och töja lite på de gränser som finns för vad jag kan. För jag kan mer än vad jag tror och jag vet att det kan du med!
"Du är modigare än du tror,
starkare än du vet,
och smartare än du förstår"
                                              Christoffer Robin
 
Ta hand om dig!