Semmelkladdkaka och det blir inte alltid som man tänkt sig men det blir bra ändå
Idag blev det visst mycket ord i rubriken men så summerar den min dag ganska så bra med dessa.
För så är det här i livet som den sista delen meddelar sig, det går inte att planera in i minsta detalj för att sedan tro att det ska följa planen till punkt och pricka. Det är det som kallas livet och ibland är det bara att gilla läget och göra det bästa av det som blev. Att gräva ner sig finns inte på kartan, men heller inte att backa bandet för långt för att tro att det går att "göra om och göra rätt". Nej, då är det bättre att tänka att det här fick jag och det här kan jag göra med det... och det blir så bra så!
 
Då det inte blev som det var tänkt från början så kände jag att då kunde jag lika gärna frångå allt det som jag tänkt och satsa på något annat istället. Då torsdagar är den dag som jag slutar ganska tidigt så brukar jag hinna med att baka något gott och på samma gång få lite tid och andningshål för mig själv här hemma. Men idag så tickade tiden iväg och köket här hemma fick uppleva min närvaro drygt en timme senare än bruklig. Det blev inte några större storverk på grund av det men lite guldkant på vardagen med en semmelkladdkaka till eftermiddagen fick det bli och är man sugen på semla men varken hinner, kan eller orkar baka riktiga semlor så är det här en bra ersättare, dock inte någon fullgod sådan men gott nog ändå.
 
 
Semmelkladdkaka
  • 150 gr smör
  • 150 gr mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
Smält smöret i en kastrull.
Riv mandelmassan.
Blanda samman mandelmassa, ägg, strösocker, vetemjöl, kardemumma,vaniljsocker och salt i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en springform, ca 20 cm i diameter, som du klätt med bakplåtspapper i botten och smort kanterna på.
Grädda kakan i mitten av ugnen, 180°, i ca 20-25 minuter.
 
Servera/dekorera kakan med vispad grädde och rostade flagad mandel.
 
 
 
 
 
Nu blir det inte så mycket mer gjort här hemma på Åkerdala, men det som är gjort idag är väl utfört och det finns inget att klaga på. Livet är ju här och nu och inte då och efteråt!
 
Ta hand om dig!