Lemonaden är klar!
Jag blev färdig igår! Jag blev färdig med min lemonad vid nio-snåret på kvällen och jag hann med att provsmaka den också. Jag gillade det skarpt! 
Smaken var syrlig, inte för söt och med en liten lagom beska i eftersmaken. Precis som jag vill ha det!
Jag tror att det är därför som jag så sällan dricker saft eller dricka, det är alldeles för sött för min smak och det är bara "tungt" att dricka det, det är helt enkelt inte gott. Men med det syrliga som möter den lilla udden av sötma gör att det blir en törstsläckare istället för det söta som istället gör att man blir ännu törstigare, eller iallafall så blir jag det. 
Har du ett gäng citroner som ligger och "skräpar" och som du inte vet vad du ska göra med, gör lemonad!
 
 
Lemonad 
  • 1 kg citroner, ekologiska
  • 1 liter vatten
  • 6 dl strösocker
Tvätta citronerna i varmt vatten.
Skiva dem i halvcentimeter tjocka skivor.
Låt vatten, citronskivor och strösocker koka tillsammans i en stor kastrull tills strösockret har löst upp sig.
Ta av kastrullen från värmen och lägg på locket och låt blandningen stå tills den har svalnat.
Sila allt genom en silduk och häll upp på väl rengjorda flaskor.
Förslut dem väl och förvara dem i kylskåp.
 
 
 
 
 
 
 
Jag har gjort färdigt ett annat projekt i köket här idag och det blir mycket sådant nu då det finns rester efter helgens projekt, som jag också måste visa er framöver! Det är en utmaning att ta vara på det som finns kvar och när jag lyckas så blir jag så där barnsligt lycklig som bara jag kan bli! 
Det gäller att tänka hållbart i allt och minsta lilla som inte behöver gå till spillo är en vinst för både mig, min ekonomi men framförallt miljön! Vi behöver alla tänka till ett varv extra vad det gäller vårt hushållande och jag hoppas att en del av mina recept och projekt kan ge dig som läsare lite tips vad du kan göra för att stötta arbetet med att vi alla ska få uppleva en förbättrad miljö och en härligare/godare värld!
 
Ta hand om dig!