Mazariner i en förenklad variant
Jag tycker verkligen om den här värmen och älskar att inte behöva frysa det minsta. Den ger mig dock lite rastlöshet då det är stört omöjligt att dra igång några krävande projekt vare sig ute eller inne då man svettas floder så fort man rör sig. 
Istället har jag fördrivit dagen med att ta mig an småsaker och gått och småplockat både ute och inne och fått de där sakerna gjorda som man sällan tar tag i för att det gör varken till eller från, tycker man då, men när de väl är gjorda så märker man skillnaden. Jag har även passat på att läsa ifatt i mina inredningstidningar som har legat i en hög på vardagsrumsbordet nu en tid. 
 
När jag satt där och bläddrade i en av dessa tidningar så hittade jag ett recept på något som de kallade för en minimazarin. Jag skulle hellre vilja kalla det för en förenklad mazarin då det är mer eller mindre enbart fyllningen i en vanlig mazarin som är själva kakan men med lite mer konsistens som av en munk. Den är kryddad med kardemumma, min absoluta favoritkrydda i bakverk, och rullades sedan i socker och kardemumma.
Med min rastlöshet tillsammans med ett recept på en kaka som gick lätt att slänga ihop så lyckades jag fördriva lite tid och lite rastlöshet ur kroppen. Det var en "liten, lagom stor" kaka som passade till eftermiddagskaffet och med tanke på att den är smaksatt med kardemumma så går den självklart hem hos mig!
 
 
Minimazarin 
12 stycken
  • 50 gr rumsvarmt smör
  • 150 gr mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 1 nypa salt
Garnering
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
Rör samman smör och mandelmassa till en jämn smet.
Vispa upp äggen lite lätt.
Tillsätt ägg, vetemjöl, kardemumma och salt och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda kakorna mitt i ugnen, 175°, i ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna en stund och ta sedan ur dem ur formarna.
Rulla dem i strösocker- och kardemummablandningen.
 
 
 
 
 
 
Nu börjar det blåsa lite svalare vindar här hos oss och jag tror att jag ska ta mig an ett litet styrkepass här nu. Det är enklare än vad man kan tro det här med träning och värme, för har man bara möjlighet att ta sig an träningspasset på kvällen när solen börjar gå ner, så är kroppen ganska medgörlig då den redan är uppvärmd och mjuk. Så den här fantastiska sommarvärmen gör nytta på många sätt och vis!
 
Ta hand om dig!