Saltgurka
Färska grönsaker i all ära men jag kan tröttna på dem lite så där vecka efter vecka och vill gärna ha lite förändring. 
Min dotter gav mig ett tips för ett tag sedan att göra egen saltgurka, men tipset glömdes bort och jag kom på det igen igår. 

Då jag aldrig har lagt in just saltgurka förut så tog jag givetvis Google till hjälp och hittade en uppsjö av olika recept med en mängd ingredienser i. Nja.. inte vad jag hade tänkt mig utan lat som jag är ville jag ha något riktigt enkelt. Snubblade över ett recept, mycket enkelt,  som jag tog vara på och resultatet blev riktigt bra. Smakade utmärkt på leverpastejsmörgåsen som i hamburgaren. Så har du en himla massa gurkor i din trädgårdsodling så kan jag verkligen rekommendera detta.


 Saltgurka 
  •  1 gurka
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
Blanda salt och strösocker i en plastpåse. 
Dela gurkan i tre delar och lägg den i plastpåsen och förslut den.  
Vänd runt gurkan i salt- och sockerblandningen och lägg in den i kylskåpet i ett dygn innan du börjar använda den. Vänd den några gånger under tiden.



Jag vet inte hur länge den håller sig i kylskåp men säkerligen i ett par tre dagar.
Tänk på att du behöver både sött och salt i värmen och då är saltgurkan ett toppenalternativ!

Ta hand om dig!