Små citroner gula - lemonad
När jag var liten och läste serietidningar så förekom ett ord ganska ofta som jag inte förstod riktigt då men ändå inte la någon energi på att förstå och det var ordet lemonad. 
Det var något man skulle dricka förstod jag då det ofta förekom i flaska med sugrör eller i ett glas på bilderna i tidningen, men jag förstod aldrig riktigt vad det var. Jag kopplade inte ihop ordet med det engelska ordet lemon och att det var citron på svenska, nej inget av det kopplade jag ihop.
I vuxen ålder så har det ordet förekommit ibland och nu så kopplar jag ihop det med citroner, men lemonad är något som jag aldrig har druckit (tror jag). Men nu har jag ett gäng citroner som har blivit över efter ett projekt och nu minnsann så ska jag ta och göra en omgång lemonad! Jag har googlat runt efter recept och om orken och lusten finns imorgon så får det bli ett söndagsprojekt. Spännande att få smaka något som jag har hört talas om i årtionden! 
 
 
 
Som liten träffade man på många ord, det ena konstigare än det andra men oftast så var det inget som jag funderade så jättemycket över. Förstod jag bara helheten av det som jag hörde eller läste så brydde jag mig inte så mycket om det och med åren så har jag ju lärt mig en hel del av dessa ord.
Tänk så många ord man lärde sig som liten att använda bara genom att läsa serietidningar! Min favorit är nog Kalle Ankas ord: läskeblask!
 
Ta hand om dig!