Äntligen fönstermålning!
Idag har jag äntligen tagit tag i något som jag skulle ha gjort redan förra sommaren, nämligen målan insidan av fönsterkarmarna i köket. Det är så lätt att skjuta saker som dessa på framtiden och då på obestämd tid då det inte riktigt syns kan man tycka. Men när det väl är gjort, ja då ser man verkligen skillnaden.
Jag hade egentligen tänkt att ha gjort det redan igår, men då det blåste en del så vågade jag inte då de små fönstren inte har några hakar så att det går att ställa upp dem säkert. Men då det var lite lugnare idag samt att förmiddagen bjöd på lite molnigt väder så blev det helt perfekt göra för en vanlig sketen tisdag på semestern. Då min man fortfarande jobbar, han går på sin semester nästa vecka, så är det på något vis lättare att få saker gjort när jag är ensam hemma. Nu hann jag inte riktigt färdigt allt innan han kom hem men det var snabbt och lätt fixat efter middagen var intagen.
 
 
 
 
 
Det blir bara förebilder idag då jag inte har tagit några efter det blev färdigt. Kommer en annan dag!
 
Givetvis var jag "tvungen" att putsa av fönstren och byta gardiner när jag ändå var i farten och det medför också att jag plockar om lite bland det som finns och även slänger och stoppar undan saker. Det som jag upptäckte nu var att det fattas en del krukväxter i köket så det får bli nästa inköp, frågan är bara vad det ska bli för något. De måste tåla mycket sol och värme då det är gott om den varan i dessa fönster. Hm... jag får se vad det finns för något hos handelsträdgården nästa gång jag hittar dit.
 
 
Appropå putsa fönster så invigde jag min julklapp som jag fick av min man i julas. Ja, som du hör så har jag inte varit så snabb med att putsa mina fönster och mycket beror på att de var så sent här och sopade gatorna. Då vårt hus ligger precis med ena långsidan utmed gatan så dammar det rätt så bra på våra fönster då de sopar, trots att de blöter upp sanden en hel del. Det här medför att jag inte brukar putsa föntrena här hemma förens de har varit och sopat, vilket blev nu. Men sedan så brukar jag ta det lite undan för undan då jag inte anser att det är där jag vill lägga min energi utan putsar ett eller två fönster då och då när andan faller på. Eller om jag gör något annat jobb i mina fönster som gör att det passar in. Ja just det, julklappen ja! Jo, jag fick en fönsterputsarmaskin i julklapp och tycker nu att det är en makalös manick som passar mig och mitt sätt att städa på ypperligt. Lite swisch swisch på fönstret och lite gnuggande med den lilla trasan för att sedan dra igång sugen och dra ett par drag över det nerblötta fönstert och det blir klart på ett litet kick. I love it!
Vem vet, jag kanske tar ett tag imorgon med då det var så jäkla roligt!
 
Ta hand om dig!