Fläderblomssaft och hitta lugnet
Jag tycker om när det händer saker men tycker nog desto mer om när det är lugnt. I perioder så snurrar det på lite fort och jag vet att alla har vi dessa stunder då det ser ut så. Jag kan absolut trivas med hur det snurrar bara jag får chansen att hitta lugnet.
 
Just nu är jag inne i en period då det händer mycket och jag som ibland kan vara lite av en tidsoptimist vad det gäller hur lång tid saker och ting tar, kan känna att det är en del att ta tag i eller städa upp efter. Dessa hektiska stunder är helt hanterbara, så var inte oroliga, och jag får tiden att hitta mina andningshål då jag bara sköter om mig själv och landar i lugnet och stunderna då jag kan sitta och planera upp resten av det som ska göras. Idag till exempel är en sådant tillfälle då mannen drog iväg på motorcykeln för att titta på speedway, ja då styr jag med mitt i min takt och enligt mina prioriteringar. 
Tid ifrån varandra, utöver jobbtiden, är viktig för att hålla orken uppe. Inte så att mitt äktenskap är det minsta jobbigt, snarare tvärtom, men det här att vara på var sitt håll och styra med det som man gillar är nyttigt. Där hämtar jag energi för att vara den fru och mamma som jag vill vara.
 
 
 
 
Så idag har min energi laddats av att husera runt i köket i lugn takt och fått mycket gjort samtidigt som jag har haft möjlighet att rensa upp bland alla tankar och funderingar som virvlar runt. Resultatet blev en omgång fläderblomssaft som jag startade upp i söndags. Jag vill gärna ta vara på det som vår trädgård kan ge och den här omgången saft vet jag att jag kommer att ha användning av nu snart framöver.
Att göra fläderblomssaft är väldigt enkelt och det gillar jag när det inte är en massa styr och olika procedurer som ska göras för att det ska bli ett resultat. Så har du en blommande fläderbuske så passa på att ta vara på dem!
 
 
Fläderblomssaft 
  • 400 gr fläderblommor
  • 4 citroner
  • 4 liter vatten
  • 350 gr strösocker/liter saft
Lägg fläderblommorna i ett stort kärl som rymmer runt 5 liter.
Tvätta av citronerna i varmt vatten och skiva dem tunnt.
Lägg citronerna ovanpå fläderblommorna.
Koka upp vattnet och häll det över citroner och fläderblommor.
Täck kärlet och låt det stå i 3 dygn.
Sila av det och värm saften till ca 85°.
Ta grytan av värmen och rör ner strösockret.
Rör tills det har löst upp sig.
Häll upp den heta saften på väl rengjorda flaskor och förslut dem omedelbart.
Saften kan förvaras i rumstemperatur så länge de är oöppnade.
 
 
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av att bara vara jag och bara ha mig själv som sällskap. Med min favoritmusik i högtalaren i köket och jag sittandes vid köksön görandes det jag vill, ja då mår jag bra. Så bra att det kommer lite tårar av glädje och lycka!
 
Ta hand om dig!