Inför semestern
Ibland ser och hör jag saker som jag tycker är så självklara när andra presenterar dem för mig. Själv har jag inte siktet riktigt inställt på det och har svårt att tänka i dessa banor INNAN jag får det rakt i ansiktet.
Igår var det en sådan sak som jag blev så där: Jamen visst! Det är ju så det ska var!
 
 
Vi satt här och slötittade på Nyhetsmorgon igår morse och då var denna kvinna, Christina Stielli, som satt i morgonsoffan och pratade om hur man skulle stressa ner innan semestern. Vill du ta del av det som sades i TV så hittar du det här.
För tänk efter, det är ju en självklarhet egentligen att vi ska vara nerstressade innan vi tar och släcker lampan och låser dörren på jobbet, vi ska inte behöva ta den första veckan på vår dyrbara semester till det. Men tyvärr så är det så att de sista dagarna innan vi tar semester, det är då vi är som mest uppstressade och har som mest att göra. Helt tokigt ju!
 
 
Själv känner jag igen mig så väl i det här att jag är stressad och uppjagad innan det är ledigt. Det är så mycket som ska göras och är det inte fysiska arbeten så är det något som snurrar runt i huvudet och stressar upp. Jag har nu varit ledig sedan i torsdags och har fortfarande inte riktigt varvat ner. Jag har inte riktigt hittat semesterlunken och har inte fått in känslan av att klockan ska verkligen inte ringa på morgonen för att "tvinga" upp mig till arbetet. Nej, nu ska jag få sova så länge jag vill, göra det jag vill och bara må bra! Alla dessa känslor hinner nog ikapp mig under den kommande veckan, men det hade varit trevligt om den känslan redan hade infunnit sig.
 
Jag vet att jag är inte ensam om det här och att många har det stressigt och kämpigt innan det är dags att ta ledigt. Vi kanske skulle ställa det som krav som arbetstagare, att innan en längre ledighet så SKA det vara lugnare och en mer avsterssad atmosfär på arbetet, bara för att man ska kunna få ut så mycket som möjligt av sin ledighet som man är så välförtjänt av!
 
Nej, nu ska jag "kämpa" lite till med det här att stressa av så att jag kan njuta av mina välförtjänta dagar som ligger framför mig. Nya dagar med många nya möjligheter!
 
Ta hand om dig!