Midsommartårta
I väntan på att Sverige ska spela sin match ikväll mot Tyskland så bjuder jag på ett inlägg med gårdagens midsommartårta, givetvis med grädde och jordgubbar som traditionen bjuder. Vi körde en enkel variant, en form av mazarinbotten, och den här botten är väldigt enkel att baka med få ingredienser och är lätt att anpassa efter tycke och smak. Istället för grädde kan du använda dig av vaniljkräm eller varför inte någon form av mousse och sedan toppa med färska bär eller frukt som man gillar.
Den har fått ett mycket gott betyg då min man flera gånger nu sagt: Den här botten är så jäkla god!
 
 
Mazarintårta med grädde och jordgubbar 
ca 6-8- bitar
 
Botten
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 200 gr mandelmassa
  • 2 ägg
  • knappt ½ dl vetemjöl
Riv mandelmassan fint och vispa ihop den med smöret tills det blir fluffigt och mjukt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda sist ner vetemjölet.
Häll smeten i en smord och mjölad form, 18 cm i diameter.
Grädda botten mitt i ugnen, 175°
Låt den svalna i formen.
 
Dekoration
  • 3 dl vispad grädde
  • ca 300 gr jordgubbar
  • ev florsocker
Spritsa/bred grädden på den avsvalnade botten.
Dekorera med bär och pudra eventuellt över florsocker.
 
 
 
 
Nu kommer mer eller mindre hela Sveriges befolkning sitta framför TV:n och heja fram det svenska landslaget! Jag är en av dessa och håller nu tummarna för att det ska gå vägen för dem. 
Detta VM har jag tittat på en hel del matcher faktiskt och det har varit roliga skrällar som har skett, när de lag som inte har varit så superhögt tippade har visat något helt annat på planen. Men fotboll är en lagsport och hittar man vi-känslan i laget så klarar man allt. Precis som i verkliga livet (för oss som inte är aktiva fotbollsspelare)!
 
Ta hand om dig!
#1 - EVELINA

Ser jättegod ut, och fin! Och allt som har inslag av mazarin är ju så smarrigt! :D Tack för receptet!

Svar: Tack så jättemycket! Visst är det gott! Hoppas du gillar de här tårtan!Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin