Midsommaruppladdning
Tittar in till er här en liten snabb sväng här för att önska en glad midsommar! Själv har jag en lugn dag och kväll som innehåller både gott att äta och dricka samt trevligt sällskap. Det lilla räcker gott och väl för mig och jag njuter oftast mer i litet sällskap än i stora samlingar där jag kan känna mig lite smått obekväm och även känslan av att inte hinna med att bara tillräckligt social med alla. Mitt motto är att det ska vara mer kvalitet än kvantitet när man ska umgås. Annars är det ju inte riktigt att umgås och vara tillsammans. 

Så här till sommaren och semestern så brukar jag se till att ha sockerlag i kylskåpet så det finns lättillgängligt om man nu skulle vilja blanda till en läskande och svalkande drink, både med och utan alkohol. I år så satsar jag även på lite olika bärsiraper att ha som smaksättare och då inte bara i drinkar utan även att använda till glass eller pannkakor om man nu gillar det. 
Det är väldigt enkelt att göra och idag blev det en jordgubbssirap och sockerlag som kokades ihop. Jag har redan en blåbärssirap som står i kylskåpet sedan innan och förvaras de bara i kylskåp och i tätslutande burkar eller flaskor så står de sig i flera veckor. Jag använder mig av ett och samma recept när jag kokar sirapen, bara att jag byter ut mot olika bär.


 Sockerlag och jordgubbssirap 

 Sockerlag
  • 2 dl kokande vatten 
  • 1 dl strösocker 
Häll i strösockret i det kokande vattnet och rör tills allt socker har löst upp sig.
Häll upp på flaska och förslut den.
Förvara den svalt.

Jordgubbssirap 
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl jordgubbsbitar
Koka samman alla ingredienser tills strösockret har löst upp sig och jordgubbsbitarna har kokat sönder.
Krossa gärna jordgubbsbitarna med hjälp av en visp.
Häll blandni gen i en finmaskig sil och häll sedan upp sirapen i en flaska. 
Förslut flaskan och förvara den i kylskåp.

Nu fortsätter vi att njuta av kvällen och firandet av midsommar. Lite tittande på fotbolls-VM blir det också och heja på Island i deras match. 

Ta hand om dig!