Söndag med kändisspaning och nödvändig ansning
Sitter här och slöar mannen och jag i altanmöbeln efter en dag i storstaden Linköping. Det är roligt att åka dit, men ack så skönt att komma hem till lugnet igen. Inte riktigt vår grej att vara bland massor med människor men vi uthärdar det när vi behöver.


I onsdags så ringde älskade dottern och undrade vad vi skulle göra idag. Hon hade nog lite mamma-abstinens samtidigt som det fanns en del småsaker här som skulle upp till hennes lägenhet. Visst kunde vi hänga lite med henne och vi passade även på att ta en liten shoppingtur på IKEA för lite inköp. Väl ståendes i kassan där i det blå-gula varuhuset så säger dottern till mig: -Kolla mamma! Det är ju han! Visste inte vem jag skulle förvänta mig att se, dock var mina tankar vid att det skulle vara en yngre man som hon upptäckt. Men nej det var det inte. Utan där går Plura Jonsson genom kassan, klädd som vanligt i en t-shirt och lite slitna jeans med den klassiska tofsen i nacken. Snacka om att vi var star struck båda två! Och häftigt att legendaren Plura är känd i alla möjliga åldersgrupper. Då har man lyckats!

Väl tillbaka i hennes lägenhet så åt vi en välförtjänt sushi-middag och för att "hänga ut" min man lite så fick dottern och jag oss ett gott skratt när vi skulle lära min man att äta med pinnar. Har man aldrig gjort det förut så är det inte lätt! Men med bara en kort stunds träning så fixade han det snyggt och behövde inte kämpa med greppet femtioelva gånger innan han fick till det. Bra jobbat Håkan! 


Jag satte även min dotter i arbete med att klippa håret på mig. Det var nu över ett år sedan jag klippte mig senast och det beror på att min frissa lade ner sin verksamhet och jag har varit för lat/rädd/velig att hitta mig en ny. Men med en dotter som gått frisörlinjen så löste det sig bra. Det klipptes bort fem-sju centimeter som var så slitet så att det såg ut som svinto i topparna. Nu hoppas jag att jag tar tag i det här och beställer en tid hos någon frissa inom den närmsta tiden. För jag som annars brukar bara så duktig och klipper mig var sjunde-åttonde vecka... 

Nu laddar jag för den sista jobbveckan med eleverna och den efterlängtade semestern ligger inom räckhåll! Som jag längtar!

Ta hand om dig!