Trädgårdsuppdatering och hur jag är på semestern
I år har jag tagit det lite lugnt vad det gäller olika plantor och fröer som jag har sått och satt. Jag gjorde det nog mer eller mindre medvetet då jag har kört på säkra kort den här säsongen och samt det som vi tycker om. Det har gått så där med mina fröer ska jag erkänna. Har en aning om att det blev lite för mycket av det goda när vi både fyllde på ny jord och gödslade i år och blir det för mycket av det som är bra, ja då vill det inte växa.
 
 
 
 
 
Bättre har det gått med de plantor som jag köpte på vinst och förlust tidigare i våras. Det blev både röd och gul paprika, nätmelon och gurka. Alla trivs i de lådor som jag påtade ner dem i och både melon och gurka blommar för fullt och har nu små frukter att visa upp. Häftigt tycker jag då jag inte trodde det minsta på dem men tänkte att det kan vara ett kul experiment att göra. 
 
Tomatplantorna växer inte så mycket på höjden men verkar trivas bra och de blommar de också. Det kommer nog inte att bli någon större skörd från dem, men det lilla är gott nog tycker jag. Det här "odlinsprojektet" som jag gör varje år är mest för skoj skull och att det är gott att få äta det egenodlade då jag vet vad som har hänt med dem under själva växtprocessen.
 
 
 
 
Det är snart dags för mig att gå ut och vattna dem alla då det har varit strålande solsken idag och de längtar nog alla efter en rejäl skvätt vatten. Egentligen är det bäst att vattna på morgonen, men då jag inte är den snabbaste att komma upp och ut på morgonen när jag är ledig så tar jag det på kvällen istället. Är man ledig, ja då är man förtjänt av att ta det lite lugnt och i ett tempo som inte ökar pulsen något nämnvärt. 
 
Idag har jag verkligen tagit det lugnt och passat på att njuta både i solen och i skuggan. Det har till och med varit så lugnt att jag har tagit med mig en bok ut och läst, vilket var länge sedan som jag gjorde. Jag har liksom kommit ifrån läsandet och inte riktigt hittat läslusten nu på ett bra tag, men nu känns det som om jag är på gång igen. Jag har en rejäl hög med böcker som ligger på nattduksbordet och jag tror att jag ska försöka beta mig igenom den nu de närmaste veckorna och de dagar som jag inte har något speciellt inplanerat. För det är viktigt att komma ihåg när man har semester: att inte glömma bort att ta det lugnt! För oftast tänker vi att vi ska hinna med att göra både det ena och det andra när vi är lediga. Men då är vi väl inte lediga heller?!
Nej, det är bättre att ta många hemmadagar där det får gå i den takt som blir, kanske att man inte gör något alls under en hel dag till att planera upp några enstaka dagar med "måste"-görande och lite resor, både dagsturer och med övernattningar om man så vill. 
Här är vi olika min man och jag, då jag är i större behov av miljöombyte när jag är långledig. Det kan bero på att jag har svårt att låta bli att göra de här sakerna som jag ser behöver göras men inte är akuta. Han är mer av den personligheten att han kan låta saker vara till en annan dag och jag tror att jag behöver ta mer lärdom av honom än jag tror. Men några dagars resande och "se-sig-omande" behöver vi nog göra... om jag får bestämma...
 
Ta hand om dig!