Ur ett misslyckande blev det en liten tårta med lime och kokos
Idag har jag spenderat den mesta tiden i köket, platsen som jag trivs allra bäst på i det här härligt stora huset! Här har jag rumstrerat och gjort det jag ville och är nöjd men trött av alla de resultat som blev utav dessa timmar. Jag kan inte avslöja allt av det jag gjort idag, men tids nog så kommer det att visas här på bloggen.
 
En av de saker som blev till och som jag kan visa här idag är en liten tårta. Den blev till från ett misslyckande och det är rätt häftigt att ur det som inte riktigt blev som jag ville så har jag förmågan att tänka utanför ramarna och skapa något helt annat ur det som var. Jag tror att det är nyttigt oavsett vad det gäller, bara vi kan släppa det som var tänkt, dock efter lite svordomar och muttrande från min sida, till att tänka om och fundera utifrån frågan: Vad kan jag göra för bra av det här? 
Jag tror att om vi fastnar i det som var ursprunget så kommer vi att i slutänden bli en grå trist människa som är ständigt rädd för förändringar och vi blir helt enkelt en bakåtsträvare. Nej, det är inte åt det hållet jag vill! Min näsa pekar framåt och det är dit jag ska! Rädd, modig eller bara dumdristig...
 
Tårtan är enkel och är tillverkad av de saker som oftast finns i skafferiet, vilket jag tycker är det bästa. Vill du inte ha lime i glasyren så är det bara att hoppa över den och gillar du inte kokos så kan du istället dekorera tårtan med de färska bär som finns nu. 
 
 
Tårta med lime och kokos 
ca 10 bitar
 
Botten
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl maizena
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt i 10 minuter.
Blanda samman vetemjöl, maizena, bakpulver och vaniljsocker i en bunka.
Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör försiktigt ner det.
Häll smeten i sn smord och mjölad form, 20 cm i diameter.
Grädda tårtbotten i mitten av ugnen, 175°, i ca 30 minuter.
Stjälp upp botten och låt den svalna under bakduk.
 
Limeglasyr
  • skal från 1 limefrukt
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl florsocker
  • ca 1 dl kokos till dekoration
Blanda samman skal från lime, creme fraiche och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över den avsvalnade botten och strö över kokos.
 
 
 
 
 
 
Ikväll får vi ta och fira lite här hemma då mannen har gått på semester. Nu ska vi spendera fyra veckor tillsammans med att göra det som vi vill och jag längtar efter att få de här långa lugna mornarna som jag bara älskar. Att få sitta tillsammans med var sin kaffekopp och bara njuta av att det är en ny dag som är oskriven och som vi fyller med det som vi vill!
 
Ta hand om dig!