Vem har rätt? Måndagens fråga som kanske inte har något svar.
Jag har haft turen att få närvara på några föreläsningar på kort tid som alla på något sätt har haft med att göra hur vi är och hur det påverkar oss själva och vår omgivning. Här ska jag vara uppriktig och erkänna att jag är lite förvirrad över en del av de saker som jag hört från de olika föreläsarna, som har lite olika upplägg och forskning som de stöder sina resultat på. Samtidigt finns det en hel del som visar på samma sak, vilket jag med lite sunt förnuft förstår ändå, vilket tyvärr inte alla gör.
 
 
Den tanke, eller rättar sagt fråga, som slog mig idag är: Vem har rätt? Alla har forskat och kommit fram till lite olika saker, de flesta dras åt samma håll, men hur ska vi som "vanliga" människor kunna sålla bland all den här informationen och få det till någon sorts helhet?
Min fråga i sig behöver inte bara handla om människors beteende utan det kan handla om det mesta, allt från träning och kost, tänk på alla dessa "dieter" som har lanserats och alla anser att deras är den rätta, till vilka behandlingsmetoder som är bäst vad det gäller olika sjukdomar och åkommor, till hur vi ska tillaga vår mat på bästa sätt för att behålla den mesta av näringen. Eller all denna "supermat" som vi ska äta, ena veckan är det linfrön som är det bästa och veckan därpå är det havsalger som är det ultimata.
 
 
 
Nej, jag har bestämt mig. Mår jag bra av det så dricker/äter/gör jag det, annars får det vara. Jag använder det förnuft jag har för att möta människor på bästa sätt och utifrån de förutsättningar som ges. Sedan kan jag lyssna och ta till mig det som sägs, plocka godbitarna ur det som ges men fortsätta vara mig själv utifrån det. För vem har rätt?
 
Ta hand om dig!