Citron, ingefära och honung
Jag skriver sällan här om influensa och förkylningar då det är det som inträffar här i livet. Man drabbas av influensor av olika slag, feber och förkylningar och det är en "normal" del av livet då vi umgås så tätt inpå varandra på jobb och hemma så att de inte inträffar oftare är ju faktiskt helt fantastiskt. Tänk så mycket bacilusker vi byter med varandra eller ger bort till andra! Jag är en person som anser att en förkylning som drabbar mig är inte en sjukdom utan kör på som vanligt med undantag för eventuell träning. Jag är fullt medveten att andra personer har andra åsikter om just förkylning och dessa respekterar jag, för man tycker olika. 
 
Kanske är det därför som jag har svårt att läsa inlägg på sociala medier om just det här med influensor och förkylningar, då jag själv inte alltid fullt ut delar åsikten. Men det har även betydelse hur personen i fråga uttrycker sig om sin förkylning eller influensa. Är det personer som enbart delar med sig av det negativa,då scrollar jag snabbt förbi dem. Inte för att jag inte känner empati med dem och tycker att det är tråkigt att de för tillfället har en nedsatt hälsa, men skrivs det i den negativa andan så har jag svårt att ta till mig den, det erkänner jag. Kanske även för att jag har ganska lätt att skoja till det och se att det finns något positivt med att vara förkyld eller ha influensa. Man är ju till exempel mycket mer still och då kan man ju faktiskt läsa den där boken som har legat på nattduksbordet i flera månader, eller man kan se ifatt den där serien som man aldrig tar sig tid till annars. Ja, man får en legitimitet att vara "lat" och göra ingenting. Bra va?
 
Här hemma brukar vi ibland dricka ingefärsshot, ingefär-shot eller om det heter ingefärashot, välj själva och jag kan inte säga vilket som är det korrekta ordet. Så idag är det en ny omgång på gång här och det luktar så ljuvligt gott av ingefäran. Förr tyckte jag att det var en svår smak det här med ingefära men med åren så tycker jag att det smakar bättre och bättre. I den här shoten så får du även smak av citron och honung och det river bra i halsen när du tar den lilla hutten på morgonen. Jag tror att det är bra att ta en hutt oavsett om du är förkyld eller inte.
Det finns många olika sorters ingefärsshot men det jag brukar använda mig av får du här nedan. Det är så smidigt då du inte behöver skala ingefäran innan du ska använda den och ju mindre stök desto bättre.
 
 
Ingefärsshot 
  • 1 liter vatten
  • 200 gr färsk ingefära
  • 2 citroner
  • ½ dl flytande honung
Riv ingefäran grovt med skalet kvar.
Låt det dra tillsammans med vattnet i en kastrull, värm blandningen till max 60°, och låt det stå på plattan i 20 minuter.
Sila av blandningen och blanda i honungen.
Låt det svalna och pressa sedan i citronerna
Sila av det en gång till och häll upp på flaska.
Förva svalt.
Ta en daglig shot, 4-6 cl, och håll tummarna för att det håller förkylningen borta eller lindrar den redan anfallande. Eller för att helt enkelt det ger lite extra kick till kroppen av olika anledningar.
 
 
 
Nu laddar vi upp med både shot och energi inför den nya veckan som startar imorgon. Det är ju en fyradagarsvecka och sedan hägrar ett efterlängtat Påsklov för mig då jag kan göra vad jag vill och lite till!
 
Ta hand om dig!