Det är ljuset...
Den här eftermiddagen blev en eftermiddag helt i min smak. Solen sken, takdropp och en massa energi träffade mig när jag tog steget ut från jobbet och gick över parkeringen. Den härliga känslan av att få sätta solglasögonen på näsan för att solen vill så mycket och vågar visa sig från sin allra finaste sida just för mig när jag kommer ut.
 
 
Jag brukar skämtsamt säga att jag går på solenergi och det stämmer egentligen väldigt bra in på mig. Under den kalla mörka hösten och vintern så sluter jag mig mer, är ofta en "bitterfitta", ja kära ni det kan jag verkligen vara, och har svårt för att känna någon energi till att ta tag i saker eller ens slutföra de projekt som har startats. Men när solen och ljuset hittar hit igen, som en dag som denna, så känner jag hur allt blir så mycket lättare och det är närmare till de där glada lättsamma pratstunderna med andra och närheten till det hjärtliga skrattet finns där under ytan och kommer väldigt lätt fram. Gud vad jag har saknat det här!
 
 
 
Visst kan det bli bakslag i vädret och kung Bore vill titta in igen, men jag vet ju nu att det är bara tillfälligt som han gör det. Han har inte en chans mot våren och den kraft som nu snart börjar ta fart i naturen. 
Jag längtar verkligen efter att få se de första snödropparna leta sig fram vid gaveln på bageriet och att kunna ta med mig mitt kaffe eller te ut och sätta mig på trappen till dasset och köra upp näsan mot solen och låta strålarna värma kinderna och fylla kroppen av energi. Det är våren... det är solen... det är ljuset....
 
Ta hand om dig!