Fobier och andra otäcksheter
Har du några fobier? Jag menar sådana som verkligen sätter skräck i dig och kan få dig att gå långa omvägar för att slippa uppleva det där otäcka eller bara bli helt stel av fasa bara du ser eller hör det på avstånd.
 
Jag har egentligen bara en STOR fobi och det är spindlar! Jag verkligen avskyr detta otyg på åtta ben som förekommer i alla olika storlekar, färger och former. Jag blir både stel och skrikig av dessa och drar därifrån med ett rasande tempo. Ja jag lovar att jag skulle kunna slå världrekord på hundra meter om det gällde och Usain Bolt skulle ligga hästlängder bakom mig på den distansen.
Jag vet inte var ifrån jag har fått den här fobin, men jag har haft den så länge jag kan minnas. Hur fånigt det kan låta för andra så är det ett visst handikapp att ha den här fobin, där det är svårt att kunna tygla sina känslor när det väl händer ett möte med åttafotingarna. 
 
Tro det eller ej men detta foto har jag tagit själv.
Min man däremot bara skrattar åt mig och kan inte riktigt förstå min oro och skräck kring dessa kryp. Och så är det ju när man själv inte tycker att saker och ting är obehagliga, det är svårt att ta till sig och kunna känna in hur någon annan kan känna så inför det som man själv tycker är helt okej.
Men känslor är svåra att styra och jag kan bli så rädd ibland att tårarna kommer då jag råkar möta spindlar. Det var något som en del av mina, då helt okända, kurskamrater i Växjö fick erfara för några år sedan då jag blev helt skräckslagen av att möta spindlar i skogen på jakt efter småkryp. Ja, är man rädd så är man! Och tur för mig att jag hade förstående människor omkring mig som lät mig slippa möta dem, ja spindlarna alltså, något mer den gången i skogen.
 
 
Sedan kan man ha andra små konstiga fobier och nojjor som man inte lider lika mycket av och som går att undvika av egen fri vilja. De två mest udda nojjor som jag har, för jag har troligen flera stycken till som jag inte riktigt har reagerat över på det sättet, är avsky för oblekta kaffefilter och blåa disktrasor. 
Dessa två saker vet jag inte heller var ifrån de kommer men hänger i och är omöjliga att komma över. När jag ska köpa disktrasor så köper jag de förpackningar som finns med alla möjliga färger utom blå och skulle det vara så att jag får tag i blåa disktrasor så förpassas de till städskåpet där de enbart tas fram när det är dags att städa i badrummet. 
Oblekta kaffefilter köper jag aldrig. Tycker att de ser så ofräscha ut, vilket är helt bisarrt när man tänker efter då de vita kaffefiltrena har samma färg som oblekta efter kaffebryggningen. Men det är något med den där färgen som gör att det knyter sig lite i magen på mig, men inte så pass mycket att jag absolut inte kan handskas med dem. Men köper dem, det gör jag inte!
 
Ja nu vet du lite mer om mig och mina konstiga fobier och nojjor och jag hoppas att jag inte har avskräckt dig att komma tillbaka hit utan att du istället fick en liten avkopplande och smått road stund. För det är okej att skratta åt mina nojjor, jag gör det faktiskt själv, dock inte åt spindelfobin...
 
Ta hand om dig!