Här är mitt kylskåp!
Jag kan vara ganska petig när det gäller att hålla köket snyggt och rent. Jag har svårt för att gå och lägga mig på kvällen och veta att det står ren disk i diskmaskinen och med det så är det outtalat smutsig disk som står i diskhon och väntar på att döljas. 
Den handdisk som blir behöver diskas upp innan det är dags att gå och lägga sig och alla bänkar samt spishäll ska vara avtorkade och fräscha till morgonen. För att komma upp på morgonen och se all "skit" som har lämnats framme, det har jag svårt för. 
 
Det finns säkert en diagnos på det här och har utan tvivel då ett väldigt snyggt och komplicerat namn så att det ska vara mer eller mindre omöjligt att uttala, men det "lider" jag av i så fall. Eller jag... snarare min familj som nog säkerligen kan känna min frustration över att det är stökigt, då i mina mått mätt, i köket. Jag låter inte den frustrationen gå ut över dem mer än att jag kan ge en liten hint eller två om hur man skulle kunna göra eller att jag påminner om att det går att sätta in i diskmaskinen, den är urplockad. 
 
När jag bakar kan det dock bli lite stökigt och kladdigt lite överallt i köket, men det finns en viss tillfredsställelse då jag sedan, efter uppdraget är slutfört, kan röja och diska upp det som ska så att det blir "mitt" kök igen. 
Det är nu som jag ska bli så där otroligt ärlig och berätta min lilla hemlis om hur jag är då det gäller de slutna utrymmena i köket. Ni vet lådor och skåp som stängs på ett enkelt sätt med en lucka eller lådfront och ett, tu, tre så har jag trollat bort det stökiga för stunden, eller två stunder, eller... tre stunder. 
 
 
Egentligen tycker jag inte att det är jättetråkigt att ta mig an den städningen utan det är mer att det ska vara en tajming och planering som stämmer överens med annat. 
Ta kylskåpet till exempel. Det städade jag i lördags och då för att jag:
  1. Gett blanka fasen i att veckohandla
  2. Hm... kom nog inte på någon mer bra anledning...
För vem vill städa ett fullt kylskåp? Jag tycker att det finns gott om burkar och förpackningar i ett mer eller mindre halvtomt kylskåp så jag sparar min städtid till de gånger det sker. Det lyfts ut matvaror, lådor och hyllor för att sedan kunna skrubbas rent i alla vinklar och vrår. Det är skåror till förbannelse för att kunna flytta runt hyllorna som man vill ha dem men de skåror som inte täcks av hyllor de täcks av matsmulor och annat "bös" som det heter här i Småland. Och den här kylskåpsstädningen går inte göra ofta nog, för hur eller hur så räcker det med att enbart stoppa in de få matvaror som fanns där innan städningen så har det på något konstigt sätt hamnat ny smuts igen. Men nu ska jag komma till det bästa. Känslan av att ha gjort det. Känslan av att öppna kylsåpsdörren och se hur allt står prydligt och lättöverskådligt på hyllorna. Ja då, då är jag nöjd med mig själv och det jag har åstadkommit. 
 
 
 
Alla har vi nog ett eller annat litet måste eller tokighet som vi behöver ta oss an för att vi ska känna ett inre lugn och tillfredsställelse. Jag tror att det bara är nyttigt att ha dem i lagom dos då de håller oss på alerten och inte leder oss i misär och förfall... eller bara ren och skär lathet. För där i det sistnämnda skulle nog jag hamna...
 
Ta hand om dig!