Samla inspiration
Idag passade jag på att gå en kort sväng på stan alldeles själv. Det är rätt skönt att få strosa runt och få lite tid där det är jag som står i centrum för mig själv. Jag är en person som stundtals är ganska så dålig på att ta hand om mig själv och ser gärna till att andra har det bra och har det de behöver innan jag ser om mig själv och mina behov. Men jag har definitivt blivit bättre på det och det i takt med att barnen blivit större och jag har inte längre så mycket dåligt samvete för att jag unnar mig själv både tid och saker och den inre rösten ger mig oftare positiva komplimanger än vad den har gjort förut.
 
 
Att gå själv på stan är något som jag hade stort obehag av förut. Jag tyckte det var väldigt jobbigt och stressade ofta igenom de butiker jag skulle till bara för att jag var ensam. Idag är det annorlunda och jag kan till och med njuta av att gå och strosa runt i en och samma butik länge för att hitta just inspiration och idéer och känner mig lugn och tillfreds i det. 
Jag hittar ofta inspiration till olika saker när jag har möjligheten att fokusera på mig själv och den omgivning som jag befinner mig i. Det här att hitta det egna inre lugnet i det jag gör bidrar till den kreativitet som ofta visar sig i både bakning och inredning och som ni sedan får ta del av här.
 
Men ibland kan jag behöva lite hjälp med det kreativa från någon annans kreativitet och då inhämtar jag den gärna i bokform. Då är det lätt att plocka fram och bläddra när jag behöver och jag kan göra det den tid på dygnet som passar mig. Jag kan bläddra framåt och sedan bläddra tillbaks för att titta på det igen och igen och igen. 
För mig spelar det ingen roll om den som inspirerar är kändis eller icke-kändis, det är ju inspirationen och idéerna som är det viktiga, inte vilket namn som står bakom det hela. 
En kreativ källa hittade jag idag då jag passade på att gå in i den lokala bokhandeln och tittade över den bokrea som fanns. Jag har inte brytt mig om rean förens nu då jag redan har en bokhög vid sängen som ska tas omhand men det är alltid roligt att se om det finns något för just mig iallafall.
 
 
Vem kan motstå vare sig titeln eller bilderna?
Efter ett par svängar bland hyllorna i butiken så bestämde jag mig för att en bakbok skulle få följa med hem till Åkerdala. Mest för de fina bilderna i boken men jag är även sugen på att testa en del av recepten som fanns där. Jag tyckte verkligen om uppdelningen i boken där det var antingen choklad, vitt, nötter eller fruktigt, vilket nästan låter lite nyttigt eller hur?, och jag kan vraka och välja efter humör och sug. Men just idag blev det ingen torsdagsbakning, mycket beroende på att jag prioriterade tid på mig själv och strosandet på stan, men vem vet, plötsligt så finns det en kaka bakad att njuta av här hemma!
 
Ta hand om dig!