Sol, fjädrar och påsktuppen
Sitter här i vår matsal och njuter av att få solens strålar i ögonen då den skiner in genom fönstret lagom där jag sitter. Fönstren är smutsiga och skulle behövas putsas men just nu så ger jag blanka fasen i det. Det kommer andra dagar då jag kan göra det, om jag vill. 
 
 
 
 
 
Njuter även av de blomfjädrar som nu pryder min trollhassel här på bordet. Jag brukar inte så ofta falla för trycket och köpa samma som många andra, men den här gången kunde jag inte låta bli att inhandla dessa bedårande fjädrar. Jag köpte både gammelrosa, rosa och vita men vet inte om jag kommer att använda dem alla.
De vita har jag dock redan planerat för att de ska få sin plats i hallen och eventuellt några i köket. Jag måste bara komma till skott och ta in lite ris. Jag vill inte ha något björkris i år och då vårt päronträd står här ute i snön och är oklippt så kanske det kan bli några grenar där ifrån. Päronkvistar tror jag aldrig att jag har tagit in förut, men någon gång måste ju bli den första!
 
 
Jag har inte tänkt att påskpynta något speciellt och inte ens ett påskris ska tas in då jag nöjer mig med mina fjäderblommor, som jag förövrigt har tänkt att ha så länge jag vill och inte bara nu i påsk. Vi får se om den gamla otäcka tuppen får komma fram och stå på köksbänken över påskdagarna, men jag är inte säker än. Den är så hiskligt ful och ocharmig så att den nästan blir charmig istället och jag har haft den bra många år och den har av någon konstig anledning alltid lyckats komma fram till påsk. Det är nästan så att jag tror att den smiter ut från kartongen i garderoben alldeles själv! 
 
Nej nu är det bara att njuta av att det är fredag igen! Känns som om veckorna bara består av just måndagar och fredagar. Och innan man vet ordet av så är det sommar och semester!
 
Ta hand om dig!