Vårtecken, värme och vitsippor
Ibland kan jag bara helt enkelt inte motstå de små söta växter som finns att inhandla på handelsträdgården och som jag vet kommer att passa in i vårt hus och fylla det med vårkänslor och framtidstro! En framtidstro på att värmen smyger sig hit och härliga solfyllda dagar kommer att visa sig. Dagar där det bara är att njuta av livet och se det från den ljusa sidan, ni vet helt bekymmersfritt. Och förresten kommer det några bekymmer på vägen är det bara att lösa dem efter hand, valet är ju mitt helt och hållet!
 
För mig är snödroppar det första härliga vårtecken som jag vet. Vi har inte speciellt många här på Åkerdala, men vi har ju heller inte några speciella blomland. Men om jag absolut ska välja den blomma som jag kan njuta mest av på våren så är det dessa fantastiska hav av vitsippor som man hittar både här och där när man strövar omkring i skog och mark. 
 
 
 
 
 
För något år sedan så tog jag med mig min kamera ut en dag i april och strövade runt i markerna nedåt Sjöänga här där jag bor. Marken var vit av alla dessa fantastiska vitsippor och luften andades vår och värme och jag kunde inte annat än att bara njuta och känna den där magiska känslan av liv som infann sig i kroppen. 
Att se hur den karga marken helt plötsligt bara sjuder av liv och rörelse där det går att finna både fjärilar och bin som surrar och i träden sitter alla småfåglar och söker efter en partner för att bilda familj. Det går ju inte att göra något annat än att njuta!
 
Än så länge är vi inte riktigt där än med sol, vitsippor och fågelsång, men snart kan vi njuta!
Och som jag ska njuta!
 
Ta hand om dig!