Bakning, fyrkantighet och att göra-listor
God morgon mina vänner! Satt visst och slumrade till i soffan en liten stund, vilket tyder på att det var slut på batterierna och jag ska erkänna att de går på långsam strömförsörjning just nu. Men så är det nog när man ger järnet under de vakna timmar som man har! 😉
 
 
Jag har genomfört min obligatoriska torsdagsbakning men då den är till mina kära kollegor imorgon så får den vara en liten hemlis fram tills dess. Lite ska de få våndas över vad de kan bli bjudna på! Bilder och recept kommer imorgon istället.
Tycker att det känns bra att ha den här fyrkantiga tillvaron just nu, som till exempel den traditionella bakningen, då jag är inne i en period då jag är lite "lat" och inte får så mycket gjort om jag inte säger till mig själv på skarpen, och det är ingen garanti för att jag gör som jag säger iallafall! Det är väl en liten vårtrötthet som smyger sig på samt att jag vet att det inte är jättelänge kvar tills det är sommar och semester. För det här att ha en lång ledighet att se fram emot kan vara både triggande energimässigt lika mycket som det kan vara en energidödare då det är lätt att tänka att de här sakerna som inte absolut måste göras med en gång kan skjutas upp på obestämd framtid, och den kan hamna låååångt fram i tiden. 
 
 
Här är ju att göra-listor oslagbara där jag kan se vad som ska göras och samtidigt så skönt när jag kan säga check på den när det är gjort. Att se hur listan blir kortare och kortare gör att det blir roligare att genomföra sysslorna, så länge inte listan hela tiden fylls på med lika mycket som har gjorts. 
Jag är inte en person som gör olika listor för olika kategorier av saker. Nej, allt hamnar på en och samma lista i lite hovendroven-ordning vilket innebär att jag kan ta mig an listan på två olika sätt. Antingen kan jag ta och beta av punkt för punkt på listan som gör att arbetet kan bli väldigt varierande beroende på vad som har hamnat på listan. Det här sättet gillar jag bäst då det inte hinner med att bli enformigt. Eller så tar jag och fixar de punkter som ligger inom samma "arbetsområde" vilket då gör att jag kan få utföra liknande sysslor en längre stund, bara att det varierar i någon liten detalj som kanske knappast märks. Lite långtråkigare men den mest effektiva. Så det är bara att välja mellan att vara mest effektiv eller mest varierad. 
Just för tillfället kan jag inte riktigt bestämma mig för vad jag ska välja. Hu vad hemskt att ha beslutsångest över en sådan sak! 😜
 
Ta hand om dig!