Chokladbollens dag!
Idag har det varit varmt och kvalmigt här där jag bor. Åskan har gjort besök till och från under natten och är just nu på gång igen. Det är inget som gör mig något då jag tycker att det är riktigt mysigt med åska och det kraftiga regn som oftast följer med den. Bäst trivs jag på en altan med plasttak då det drar igång och där kan jag gärna sitta och bara njuta av både blixtarnas skådespel och det djupa mullrandet som blir därefter. Tyvärr har vi ingen altan med tak här på Åkerdala och jag vet inte vad min man skulle säga om jag bad honom fundera ut var den skulle finnas bara för att jag skulle få njuta de få gånger om året som det åskar och regnar.
 
Det gäller ju att inte missa att fira något som är sött och gott. Vilken tur att det är chokladbollens dag idag då! Jag har, givetvis, gjort en omgång som står i kylskåpet för att behålla formen här i värmen. Jag gjorde ett litet försök att färga in min kokos i lite rosa nyans, men det försvann visst mycket av den på vägen från fatet till dess att den omslöt chokladbollen.
Chokladbollar är så enkelt att göra och fort går det med! Så har du inte hunnit med att göra några än idag så finns det tid kvar. 
 
 
Chokladbollar 
Ca 20 stycken
  • 5 dl havregryn
  • 125 gr rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl kokos
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • knappt ½ dl vatten
  • kokos till garnering
Blanda samman alla ingredienser i en skål till en jämn smet. Vill du finfördela havregrynen lite extra så kan du använda elvispen att blanda med.
Rulla lagom stora bollar av smeten som du rullar i kokos.
Förvara dem i kylskåp tills de ska ätas.
Gillar du inte kokos kan du utesluta det i smeten och kan då eventuellt behöva öka mängden havregryn något samt att du kan rulla dem i pärlsocker istället.
 
 
 
 
Nu ska vi njuta av att det är fredag och ledigt i ytterligare två dagar. Det är nästan som att ha sommarlov och semester då vädret och temperaturen visar sig från den härliga sidan. Jag hoppas att det håller i sig och vet ni? Jag ska snart gå upp till affären och hämta ut ett paket med en klänning som jag eventuellt ska ha på skolavslutningen. För den är ju snart!
 
Ta hand om dig!
#1 - Angelica Wåhlin

Mums!

Svar: Absolut! Att något så enkelt kan vara så gott! 😋
Viktoria Grönqvist Alvin