Eukalyptus, trädgård och skötsel
Häromdagen så tog jag en sväng till handelsträdgården för att botanisera lite bland deras växter. Mest för att få lite koll på någon marktäckare som jag skulle vilja ha i mitt land där vi planterade rosenapeln förra året, men även för att försöka få lite inspiration till att eventuellt göra något annat roligt i trädgården. 
Jag ska erkänna att någon större landskapsarkitekt lär jag aldrig bli, det finns inte riktigt i mina gener. Men jag kan tycka att det är roligt att odla i trädgårdsland och krukor för att kunna njuta av det ätbara under den korta säsong som är.
Men när det gäller det puttinuttiga och gulliga i trädgård och blomland, nja där är inte mitt intresse så mycket och mest beroende av att jag inte har kunskapen och tålamodet. Skulle jag anlägga en trädgård från noll så skulle det bli väldigt dyrt då jag inte har det här lugnet och uthålligheten eller förmågan att vänta på och sköta buskar och plantor så att de kan växa sig stora, nej då skulle jag nog få inhandla de av stor storlek och då är det stor kostnad också. Nej, det är tur att vi har en trädgård med få land och så lite skötsel som möjligt, det passar oss!
 
Hittade en liten kompis på handelsträdgården.
 
 
 
 
Jag tog även en sväng inne bland krukväxterna, mest för skoj skull, och snubblade över en eukalyptus i kruka som jag blev förtjust i. Läste lite så där nonchalant på den lilla lappen som satt nedstucken i krukan om hur den ska placeras och skötas, vilket jag vid det här laget borde ha lärt mig är lite av en glädjelapp, och tyckte att det skulle passa mig. Såg lättskött ut på pappret. 
Här är ju jag så himla naiv och tror på allt jag läser och för dum för att fråga kunnig personal, då jag tycker att jag har ju läst mig till det jag behöver veta på en liten lapp med tre-fyra olika symboler och lika många beskrivande ord därtill. har sedan läst på olika ställen, ja man ska inte tro allt man läser, att folk tycker att den är svårskött av olika anledningar. Men jag ger mig inte! Nu står den här i fönstret och jag ska skaffa mig min egen uppfattning om växten och dör den på kuppen, ja då har jag lärt mig hur den INTE ska skötas. Livet är bra tufft ibland!
 
Ta hand om dig!