Flyttlass och drygt tiotusen steg
Det finns känslor som är bitterljuva och som biter sig fast inne i kroppen. Idag är en dag där jag har den här känslan och jag vet att den kommer hänga i ett par dagar eller veckor men kommer sedan att släppa taget undan för undan.
Just idag så flyttade min dotter hemifrån, för andra gången, och jag trodde att det skulle vara en enkel match för mammahjärtat då jag redan varit igenom det här och att jag har fått hem henne och fått rå om henne nästan ett år mellan flyttarna. 
 
Tur att både älskade sonen och hans sambo kunde hjälpa till.
Det här året har varit kännbart på olika sätt och vi har tyckt olika många gånger men har alltid löst det på ett vuxet sätt, min dotter och jag. Dock har det stundtals varit som min kloka kollega sa en dag, för många vuxna hemma, och har du en gång flyttat hemifrån så har du skapat egna rutiner och tankar om hur saker och ting ska skötas och så kommer den där krocken där man sedan ska bo under samma tak igen och få dessa rutiner att smälta samman på något sätt. 
Hos oss har det fungerat väldigt bra och det har inte varit många gånger som det har varit meningsskiljaktigheter och det har varit räddningen för att huset står kvar där det står.
 
Men oavsett hur mycket jag tycker att min älskade dotter ska få rå om sig själv och stå på egna ben här i livet så är det en känsla av att minstingen alltid är just den lilla. Den som jag inte riktigt behöver släppa taget om, men nu vet jag ju att det måste jag. Nu ska jag vara den där mamman som finns som ett stöd när det behövs, den där mamman som hör sig för med jämna mellanrum, men inte för ofta, hur det är och om det är något som det behövs hjälp med. Nu börjar, igen, en ny fas i mitt liv. 
 
Hon alltså! ♥
Det kommer att vara tomt och tyst här hemma ett tag, men sedan kommer tystnaden att vara naturlig och ganska vilsam. Efter dagens drygt tiotusen steg med en hel del trappträning så blir det nog inga svårigheter att somna ikväll och det hoppas jag ska få hålla i sig, oavsett hur många hjärtan det är som bor under det här taket.
 
Ta hand om dig!