Mors dag, cupcakes och jordgubbar
Idag är det alla mammors dag och vi firar dem både stort och smått. Vi i min familj firar inte detta med buller och bång utan det är en liten enkel tillställning där vi fikar lite tillsammans och det är helt kravlöst, precis som jag vill ha det.
Idag blev vi dock ganska många på fika då förutom min son och hans sambo var här så dök även en del av min mans syskon med tillbehör samt svärfar här och förgyllde dagen en stund. 
 
 
 
 
Vi passade på att sitta ute och fika i blåsten, ja för det har det gjort idag, men det var skönt så länge solen tittade fram.
För oss är en fika mitt på dagen inte enbart "sötebröd" utan den innehåller även en macka eller två för att fylla på energiförrådet. Dock inget hembakat bröd, då jag tycker att jag aldrig lyckas med jästdegar och att jag inte har hittat något bra och gott recept där jag kan känna själv att det blev bra. Kanske ska passa på att provbaka en himla massa nu när jag snart har semester.
Det blev en liten buffé uppdukat på köksön och jag tror att alla blev mätta och belåtna. Det var lite av varje av det vardagliga men det blir ändå lite festligare då man får plocka fram till många och göra det lite fint.
Dagens söta blev däremot hembakat och då det fick bli något mindre och enkelt så dukades det fram vaniljcupcakes med vaniljkrämsgrädde toppade med en liten jordgubbe. Både lite somrigt och lagom stort att smaska på. 
 
 
Vaniljcupcakes med vaniljkrämsgrädde och jordgubbar 
Ca 18 stycken
 
Cupcakes
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken.
Blanda ner smörblandningen i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen, 175°
Låt dem svalna på galler under bakduk.
 
Vaniljkrämsgrädde
  • 100 gr vaniljkräm recept här (räcker gott och väl med en halv sats)
  • 2 dl vispgrädde
Vispa grädden ganska hårt.
Blanda ner vaniljkrämen.
 
Spritsa/klicka vaniljkrämsgrädden på cupcakesen och dekorera med jordgubbar eller andra bär. 
 
 
 
En helg går så fort och framförallt när man håller på och arbetar med olika projekt på dessa lediga dagar. Det är skönt att tiden går fort men samtidigt så skulle jag vilja stanna tiden just nu då jag vill hinna njuta av det som är. Det har hänt mycket på gården i helgen och jag har fortfarande inte "orkat" ta med mig kameran ut och fotograferat det som hänt. Vi får väl se om den orken infinner sig imorgon eller någon annan dag!
 
Ta hand om dig!