Olika syn på tid
Igår när jag efter sjuttioelva, jo jag är helt säker på att det talet finns, försök med att få in ett inlägg här på bloggen hade det lite lätt svävat iväg en timme. En timme som inte blev något värt då ingenting fungerade som det skulle och inlägget försvann i tomma intet. Det blev bara jag som fick läsa det och sedan tynade bort i alla sina ettor och nollor i cyberspace. Tid som jag värderar som bortkastad då det inte ledde till något. 
Jag hade säkerligen kunnat ge upp mina försök så mycket tidigare men då jag är lite för envis för mitt eget bästa ibland så fick tiden försvinna. Bara mig själv att skylla för det!
 
 
Andra gånger så kan jag spendera samma mängd tid på saker som ger mig så mycket tillbaka. Tid där jag ser resultat av något slag och jag känner att den investeringen som jag gjorde var väl värd och gynnade mig. Allt beror på tillfälligheten och vilka inkomster och utgifter som kommer med tidsåtgången. 
 
Alla värderar vi tid olika och vi tycker olika om vad vi ska spendera den på. Mitt motto är att försöka, observera att jag skrev försöka, att lägga tid på det som jag mår bra av. Måste jag lägga tid på det som får mig att må mindre bra så vill jag lägga så lite tid som möjligt på det. 
Inte för att det på så sätt är en flykt från det som inte känns bra, utan mer att få slippa känna en obehagskänsla någon längre tid. Livet består utav både bra och dåliga stunder, det kan jag aldrig alltid få välja, och kan jag på något vis minimera dom mindre positiva stunderna så blir det i sig något bra. 
Livet är livet och med det så passerar det också tid. Vad jag väljer att göra med min tid påverkar även de i min närhet och därför gäller det att utnyttja den så väl det bara går. Det gäller att välja allt med omsorg men därmed också vara medveten om att de val jag gör får konsekvenser, både många bra och förhoppningsvis få som är mindre bra.
 
Nu ska min tid spenderas med min man en stund innan det är dags att krypa till sängs. Dessa härliga sommardagar och kvällar gör att man är så mycket mer aktiv och de där vanliga små pratstunderna som behövs varje dag får oftast vänta tills vi har lagt oss. Men det är rätt mysigt att ligga i sängen och filosofera tillsammans!
 
Ta hand om dig!