Päronblommor och år som tar slut
Att ta steget utanför dörren så här denna försommarkväll är helt magiskt. Vinden är ljum, solen håller på att gå ner bakom björkarna och fåglarna sitter och tjattrar i schersminbusken. Det kan knappast bli bättre en onsdagskväll här på Åkerdala!
 
 
 
 
 
Jag tog med mig kameran ut i trädgården en kort sväng då jag upptäckte att vårt gamla päronträd har slagit ut i blom. Det är så gammalt och skruttigt men håller sig vid liv från år till år trots att det är både sprucket och ihåligt på de flesta ställen. Det har en livsglädje som är få förunnat och ger oss lite frukt varje höst. Vi diskuterade faktiskt häromdagen hur länge vi skulle låta det stå kvar och då det inte har berikats med varken blad eller blommor tidigt på våren så är det lätt att tänka tanken att det är dags att såga ner det men så fort det börjar grönska och blomma så smälter jag och vi tycker att det kan få stå det här året också. År läggs till år, men förr eller senare kommer även de att ta slut, oavsett hur vackert det än är. Ett träds livstid är likt våra egna...
 
Men just nu så väljer jag att njuta av det fina och inse att det finns något visst i det som inte är bildskönt också. Att det gäller att kunna se under fasaden för att hitta det där som är naturligt vackert och ibland kan det enkla vara det vackraste.
Så försöker jag att tänka kring trädgården och det som odlas och planteras. Det får mer än gärna vara enkelt och lättskött, naturligt och inte pråligt, då trivs jag som bäst och kan njuta av det som prunkar i rabatter och planteringar där humlor och bin får chansen att brumma och surra i välmående.
 
Ta hand om dig!
#1 - Anonym

Allt är fantastiskt underbart!!!Bara att njuta av livet...jag tar hand om mig med ett glas rött o en underbar make som förstår mig...Njuuuut!!!


Svar: Låter fantastiskt härligt! Det här är bästa tiden på året så jag njuter!
Viktoria Grönqvist Alvin